LIVE Ο Μητσοτάκης στα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία

 LIVE  Ο Μητσοτάκης στα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου  Άκτιο-Αμβρακία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την παράδοση του έργου του νέου οδικού άξονα «Άκτιο-Αμβρακία» στις 12 το μεσημέρι.

Ο οδικός άξονας Άκτιο-Αμβρακία χωροθετείται εξ ολοκλήρου μέσα στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας, ενώ συνδέει δύο μεγάλα και σημαντικά έργα της Δυτικής Ελλάδας (Ιόνια Οδός – Υποθαλάσσια Σήραγγα Ακτίου). Η σπουδαιότητά του είναι τέτοια, που μετά την παράδοση του έργου η επηρεαζόμενη περιοχή θα αποτελεί μια μεγάλη γεωγραφική ενότητα, η οποία θα περιλαμβάνει την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία και τη Λευκάδα, ενώ θα αυξηθεί η εμβέλεια του λιμανιού της Ηγουμενίτσας σε ολόκληρη την περιοχή.

Με την κατασκευή των νέων, σύγχρονων αυτοκινητόδρομων, όπως του άξονα Άκτιο-Αμβρακία, αλλάζει ο οδικός χάρτης της Δυτικής Ελλάδας, η οποία αποκτά σημαντικό αναπτυξιακό πρόσημο, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, αλλά και της εθνικής οικονομίας. Με την παράδοση του έργου μειώνεται κατά 45 λεπτά ο χρόνος διαδρομής από την Αθήνα έως τη Λευκάδα, και πλέον οι οδηγοί θα μπορούν να φτάνουν στο νησί του Ιονίου σε 3 ώρες και 20 λεπτά.

Σχετικά Άρθρα