Κασσελάκης σε πρέσβη Ισραήλ: Άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

 Κασσελάκης σε πρέσβη Ισραήλ: Άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Ο πόλεμος στη Γάζα και οι ελληνοισραηλινές σχέσεις συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη με τον πρέσβη του Ισραήλ Noam Katz. Στο πλαίσιο αυτό, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα με απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων, προκειμένου να τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση που συνεχώς επιδεινώνεται.

Ο ίδιος επανέλαβε την ξεκάθαρη καταδίκη της Χαμάς για τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά αμάχων στις 7 Οκτωβρίου, τονίζοντας παράλληλα ότι η αντιμετώπισή της με επιχειρήσεις που οδηγούν σε χιλιάδες νεκρούς αμάχους και εντείνουν την ανθρωπιστική κρίση, ενισχύει τον εξτρεμισμό και την αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή.

Την ίδια στιγμή, αποδυναμώνει την Παλαιστινιακή Αρχή που είναι η μόνη παλαιστινιακή δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει ένα μέλλον ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι σε συνέχεια της κατάπαυσης πυρός, πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών, για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά, στη βάση των συνόρων του 1967, με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους.

Τέλος, σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν η τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής Ρένα Δούρου, ο τομεάρχης Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και ο διπλωματικός σύμβουλος, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Νωρίτερα, ο Στ. Κασσελάκης συναντήθηκε με τον πρέσβη της Γερμανίας, Αndreas Kindl και μεταξύ άλλων συζήτησαν για τις γερμανικές επανορθώσεις, την ελληνική οικονομία και τον τρόπο με τον οποίο διανέμονται τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σχετικά Άρθρα