Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις -Τουλάχιστον 300 τρακτέρ στην Agrotica

 Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις -Τουλάχιστον 300 τρακτέρ στην Agrotica

Την απόφαση να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους πήραν οι αγρότες από τον Έβρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία μέχρι την Αχαΐα, παρά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την αναστολή πληρωμών οφειλών αγροτικού ρεύματος και την αύξηση της πρώτης αρωγής έως 10.000 ευρώ για τον αγροτικό εξοπλισμό που επλήγη από την κακοκαιρία Daniel.

Την ώρα που ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης έστειλε μήνυμα να μην οδηγήσουν τα αιτήματά τους σε τιμωρία του συνόλου των πολιτών, οι αγρότες να κατέβουν με 300 τρακτέρ στα εγκαίνια της 30ης Agrotica.

Όπως μετέδωσε την Τετάρτη (31/1) η ΕΡΤ τα τρακτέρ αναμένεται να παραταχθούν στο πεζοδρόμιο, στο Νότιο Τόξο της ΔΕΘ, όπου και θα παραμείνουν καθόλη τη διάρκεια της Agrotica, μέχρι και τις 4 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν πρόθεση να εμποδίσουν τη δίοδο των επισκεπτών της έκθεσης, ούτε και να επιβαρύνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη.

Μεταξύ των καλλιεργητών που θα σταθμεύσουν τα τρακτέρ τους στο Νότιο Τόξο της έκθεσης, συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι του πρωτογενή τομέα από τις Σέρρες, την Ημαθία, την Πιερία, τον Λαγκαδά, τη Χαλκιδική και την Επανομή. Τονίζεται δε, ότι πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι θα έρθουν με τα αγροτικά οχήματά τους από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο, αν και ακόμη και δεν έχει οριστικοποιηθεί η ώρα υλοποίησής του.

Σχετικά Άρθρα