Πολυχρονόπουλος/Άλλος Άνθρωπος:Πώς αρνήθηκε το 2018 πρόταση για μετατροπή σε ΜΚΟ

 Πολυχρονόπουλος/Άλλος Άνθρωπος:Πώς αρνήθηκε το 2018 πρόταση για μετατροπή σε ΜΚΟ

Την απόφασή του να απέχει από τη διαχείρισή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο άνθρωπος που τη διαχειρίζεται εδώ και χρόνια, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που τον θέλουν να ελέγχεται για ξέπλυμα χρήματος. Η εθελόντρια Όλγα Δάλλα που έχει συνεργαστεί με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλου και την κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» μίλησε στο MEGA.

«Γνωριστήκαμε με τον Κωνσταντίνο το 2017 που είχε καλεστεί από το Σωματείο Αλληλεγγύης Ανθρώπων με σκλήρυνση κατά πλάκας. Ένας άνθρωπος που μόλις του είπα καλησπέρα με αγκάλιασε και με φίλησε. Έχοντας να παρακολουθήσει το έργο τους αποφάσισα να συμμετέχω. Αυτά που έχω δει και έχει κάνει ο Κωνσταντίνος ιερά και καταπληκτικά.

Τον θεωρώ δικό μου άνθρωπο. Μου έχει κάνει εντύπωση το πόσο βοηθάει. Το 2018 κάναμε μία συνάντηση και έπεσε στο τραπέζι η πρόταση να γίνει ΜΚΟ ο ‘’άλλος Άνθρωπος’’. Ο Κωνσταντίνος επέμενε πως ήθελε να το κρατήσει παρεΐστικο γιατί υπήρχαν σκάνδαλα τότε με τις ΜΚΟ. Προσπάθησα να τον προστατεύσω. Αποφασίστηκε τελικά να μην γίνει ΜΚΟ», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Η δράση του άρχισε από μία γειτονιά και επεκτάθηκε και έχασε τον έλεγχο. Δεν είχα διαπιστώσει κάτι με τον τζόγο, ποτέ. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει κάτι. Για να υπογράψουν τα έγγραφα οι εφοριακοί, υπάρχουν στοιχεία. Τώρα το τι στοιχεία είναι αυτά είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Το σημαντικό είναι να μην κλείσει η δράση».

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί

Ένα πέπλο μυστηρίου απλώνεται και γύρω από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διαχειριζόταν ο Κώστας Πολυχρονόπουλος. Από το 2020 και για δύο χρόνια, έμπαιναν χρήματα σε λογαριασμό της μητέρας του, που υπήρχε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης και από τον Ιούνιο του 2022 μέχρι τον Γενάρη του 2023, σε ακόμα έναν, στο όνομα του κουνιάδου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA όμως, έχουν εντοπιστεί άλλοι 4 λογαριασμοί στους οποίους πολίτες κατέθεταν χρήματα για την κοινωνική κουζίνα και μένει να φανεί τι απέγιναν.

Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, επιχείρησε το πρωί να δώσει απαντήσεις με ένα δελτίο Τύπου, στο οποίο δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στον τζόγο που του καταλογίζουν ότι έπαιζε χρήματα από δωρεές.

«Τόσες ημέρες κατηγορούμαι και διαπομπεύομαι χωρίς να έχει απαγγελθεί σε βάρος μου οποιαδήποτε κατηγορία, χωρίς να με έχει καλέσει οιαδήποτε Αρχή να δώσω, έστω, εξηγήσεις, χωρίς να έχω κληθεί να πω την άποψή μου. Ουδέν επιλήψιμο, ουδέν μεμπτό υπάρχει σε βάρος μου, πολλώ δε μάλλον σε βάρος του ‘’Άλλου Ανθρώπου’’».

Υποστηρίζει ότι δεν έχει τραπεζικές καταθέσεις και κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά του. Κοιμάται, όπως λέει μέχρι σήμερα, στην κουζίνα του «Άλλου Ανθρώπου», που ίδρυσε ο ίδιος.

«Δεν έχω εταιρίες, δεν έχω κρυφά σχήματα, δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο, ούτε αυτοκίνητο, ούτε περιουσία, ούτε καταθέσεις, ούτε θυρίδες, ούτε πράγματα αξίας, ούτε ‘’παπάκι’’ καν, ακόμα και σήμερα κοιμάμαι στην κουζίνα του ‘’Άλλου Ανθρώπου’’, εκεί θα με βρείτε και σήμερα και αύριο. Και είμαι περήφανος γι’ αυτό».

«Δεν πιστεύω πως ισχύουν οι κατηγορίες. Πιστεύω πως το μεμπτό την υπόθεση είναι η λογιστική διαφάνεια», ανέφερε η Χρυσάνθη Σκλαβουνάκη, εθελόντρια κοινωνικής κουζίνας.

Σχετικά Άρθρα