Κασσελάκης: Οι 8 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αγρότες και κτηνοτρόφους – “Είμαστε δίπλα τους”.

 Κασσελάκης: Οι 8 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αγρότες και κτηνοτρόφους – “Είμαστε δίπλα τους”.

Τις οκτώ θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, παρουσιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook επισημαίνοντας ότι τους τελευταίους μήνες έχοντας επισκεφθεί πολλές αγροτικές περιοχές, έχει αφουγκραστεί τις ανησυχίες των αγροτών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζοντας ότι η μεγάλη ανασφάλεια που βιώνουν οι αγρότες είναι «απολύτως δικαιολογημένη» καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστιο κόστος παραγωγής «όχι λόγω της εισαγόμενης ακριβείας όπως έλεγε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά λόγω της αισχροκέρδειας. Αυτό που σήμερα ο ίδιος αποκαλεί μπανανία».

Όπως τονίζει ο Στ. Κασσελάκης, ο δεύτερος λόγος για το μεγάλο κόστος της αγροτικής παραγωγής είναι τα «αντιπλημμυρικά έργα τα οποία ουδέποτε έγιναν».

Ο ίδιος παρουσιάζοντας τις προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζει οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι «πρέπει να ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ δίπλα τους. Είμαστε μαζί σας».

Οι 8 θέσεις:

  1. Ειδικός φόρος στα καύσιμα για το αγροτικό πετρέλαιο. Πρέπει να καταργηθεί. Και ο ΦΠΑ πρέπει να κατέβει στον υπερμειωμένο συντελεστή από το 24% στο 6%.
  2. Για το αγροτικό ρεύμα, πρέπει να μπει πλαφόν στα 7σεντς η κιλοβατώρα.
  3. Επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξήσεις που έχουν παρουσιαστεί.
  4. Πλαφόν στην κερδοφορία των εταιρειών εισαγωγής και εμπορίας εφοδίων.
  5. ΕΛΓΑ, αποζημιώσεις στο 100% σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο. Αποζημιώσεις για εξοπλισμούς, εγκαταστάσεις, και έγγειο κεφάλαιο το οποίο έχει επηρεαστεί από πυρκαγιές και πλημμύρες. Ο ΕΛΓΑ θα παραμείνει δημόσιος.
  6. Στη Θεσσαλία θα πρέπει επιτέλους να γίνουν τα αντιπλημμυρικά και τα αρδευτικά έργα.
  7. Επανασχεδίαση της ΚΑΠ. Δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να έχει αφαιρέσει 240 εκ. ευρώ από τη βασική ενίσχυση. Δημιουργώντας διακρίσεις μεταξύ μεγάλων και μικρών παραγωγών.
  8. Ρύθμιση των οφειλών των αγροτών ώστε η αγροτική γη να μην απειλείται από αναγκαστική ρευστοποίηση.

Σχετικά Άρθρα