Στην Αθήνα ο Ρεχάγκελ: Μίλησε ελληνικά, έψαλε τον εθνικό ύμνο

 Στην Αθήνα ο Ρεχάγκελ: Μίλησε ελληνικά, έψαλε τον εθνικό ύμνο

Είκοσι χρόνια μετά τον άθλο της Εθνικής και την «χρυσή» κεφαλιά του Άγγελου Χαριστέα στον τελικό με την Πορτογαλία, ο 85χρονος Ότο Ρεχάγκελ που κρατούσε το τιμόνι της γαλανόλευκης ήρθε στην Ελλάδα και αναφέρθηκε συγκινημένος στην μεγάλη επιτυχία της εθνικής μας ομάδας το 2004.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα της ΈΡΤ ο θρυλικός Ότο που συνέδεσε το όνομά του με τη μεγαλύτερη επιτυχία της εθνικής Ελλάδος σε ευρωπαϊκό επίπεδο δήλωσε: «Έρχομαι πάντα ευχάριστα στην Ελλάδα και πάντα με εντυπωσιάζει που μετά από τόσα χρόνια και τα νέα παιδιά ακόμα ενδιαφέρονται για εκείνη την επιτυχία και θέλουν να μας δουν. Μέχρι εκείνο τον καιρό η Ελλάδα στον ποδοσφαιρικό χάρτη δεν υπήρχε και γι’ αυτό η επιτυχία μας δεν αιφνιδίασε μόνο τους Έλληνες, αλλά όλη την Ευρώπη. Ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Κερδίσαμε τον νεαρό Ρονάλντο με όλους σούπερ σταρ της Πορτογαλίας, της Τσεχίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας. Αυτή η επιτυχία εντυπωσίασε όλους τους ειδικούς».

Λίγο αργότερα ο Ρεχάγκελ αρχίζει και ψέλνει τον εθνικό ύμνο, με τον Γιάννη Τοπαλίδη -που είχε αναλάβει χρέη διερμηνέα- να γελά κοιτάζοντας τον Ότο να θυμάται ακόμα τους στίχους, ενώ λίγο αργότερα ο Γερμανός τεχνικός εκμυστηρεύτηκε πως θυμάται κάτι ακόμα από τα ελληνικά: «Όταν έχω το απόλυτο κοντρόλ αισθάνομαι σίγουρος», είπε.

Για τις αναμνήσεις του που επιστρέφουν κάθε φορά που βρίσκεται στην Ελλάδα: “Έρχομαι ευχάριστα πάντα στην Ελλάδα, αλλά πάντα με εντυπωσιάζει μετά από τόσα χρόνια που και τα νέα παιδιά ακόμα ενδιαφέρονται για εκείνη την επιτυχία και θέλουν να μας δούνε. Πάντα συμβαίνει αυτό, όχι όταν συναντιόμαστε μόνο με τα παιδιά (πρώην παίκτες του στην Εθνική), γιατί είχαμε μία μοναδική επιτυχία”.

Για το τι θυμάται 20 χρόνια μετά: “Μέχρι εκείνο τον καιρό η Ελλάδα δεν υπήρχε στον ποδοσφαιρικό χάρτη και αιφνιδίασε όλη την Ευρώπη η επιτυχία μας. Ήταν όλο κάτι το ιδιαίτερο. Πρέπει να σκεφτούμε ότι κερδίσαμε τον νεαρό Ρονάλντο με όλους τους σούπερ σταρ της Πορτογαλίας, της Τσεχίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και αυτό εντυπωσίασε όλους τους ειδικούς”.

Σχετικά Άρθρα