Πολυχρονόπουλος: Αυτοβούλως στον εισαγγελέα μετά το πόρισμα φωτιά- Αρνείται τις κατηγορίες

 Πολυχρονόπουλος: Αυτοβούλως στον εισαγγελέα μετά το πόρισμα φωτιά- Αρνείται τις κατηγορίες

Όπως ανέφεραν στενοί συνεργάτες του ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος θα μεταβεί σήμερα Δευτέρα (29/1) αυτοβούλως στον εισαγγελέα προκειμένου να δώσει απαντήσεις για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο ιδρυτής της ΜΚΟ «Ο Άλλος Άνθρωπος» που προσφέρει φαγητό σε δεινοπαθούντες αρνείται όσα του καταλογίζονται. Το θέμα προέκυψε μετά την αποκάλυψη πορίσματος από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, σύμφωνα με το οποίο ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», από το 2020 συγκρότησε εγκληματική οργάνωση μαζί με μια συγγενή του και έναν συνεργάτη του, αποκομίζοντας περίπου 600.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος φέρεται να έπαιρνε τα χρήματα από τους πολίτες, τα έβαζε σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και σε εταιρείες τυχερών παιγνιδιών.

Να σημειωθεί ότι έχει διαταχθεί δέσμευση των λογαριασμών και της περιουσίας του ιδίου και των δύο φερόμενων ως συνεργών του, στους λογαριασμούς των οποίων γίνονταν οι καταθέσεις χρημάτων από τις δωρεές. Από τη δέσμευση εξαιρούνται οι λογαριασμοί που πληρώνονται μισθοί και συντάξεις.

Τα χρήματα από τις δωρεές έμπαιναν στον λογαριασμό της μητέρας του και του συζύγου της αδερφής του , γιατί ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» δεν είχε τραπεζικό λογαριασμό.

Επισημαίνεται ότι ο ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος σε δηλώσεις του αμέσως μετά την αποκάλυψη του πορίσματος ανέφερε ότι «Εγώ δεν παίζω ποτέ [σ.σ.: τυχερά παιχνίδια]. Έχω έναν φίλο όπου πήγαινα με το POS, έβαζα την κάρτα και έβγαζα χιλιάρικα. Δυο-δυο κατοστάρικα, τρία-τρία. Αυτά όλα ήταν για τον “Άλλο Άνθρωπο”. Καλά κάνουν και ψάχνουν, δεν έχω θέμα. Καλά κάνουν. Να το πιάσουν όμως καλά και να έρθουν εδώ να με πάρουν άμα κάνω, πώς το είπαν, ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ναι, εδώ είμαι. Να ‘ρθετε να με πάρετε».

Σχετικά Άρθρα