Πιερρακάκης για γιορτή Τριών Ιεραρχών: “Σπουδαία ημέρα για τον Χριστιανισμό”

 Πιερρακάκης για γιορτή Τριών Ιεραρχών: “Σπουδαία ημέρα για τον Χριστιανισμό”

Στη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, τους προστάτες των Γραμμάτων, αναφέρεται στο μήνυμά του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης. Η πρόοδος ως απόρροια της μελέτης, η αξία της καλλιέργειας της κριτικής σκέψης και ο δρόμος της εξέλιξης συνολικά, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των δεξιοτήτων, οφείλουν να αποτελούν στόχο του καθενός καθώς το όφελος είναι όχι μόνο προσωπικό αλλά και κοινωνικό.

Το μήνυμα του υπουργού Παιδείας:

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Η 30η Ιανουαρίου αποτελεί μια σπουδαία ημέρα για τον Χριστιανισμό, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εκπαίδευση, καθώς γιορτάζουμε τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, των Αγίων που εδώ και αιώνες έχουν ανακηρυχθεί από την Εκκλησία προστάτες των μαθητών και των Γραμμάτων.

Με τις διδαχές τους, ο Μέγας Βασίλειος, ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος νοηματοδοτούν διαχρονικά την πρόοδο που περνά μέσα από τη μελέτη, την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και την προώθηση της επιστήμης. Και, ταυτόχρονα, το παράδειγμά τους φωτίζει τον δρόμο της ατομικής και της συλλογικής ανόδου μέσα από την Παιδεία.

Σε ένα περιβάλλον που απαιτεί νέες δεξιότητες και που η μάθηση καθίσταται εξ ορισμού δια βίου, το μήνυμα που εκπέμπει η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι ότι μέσα από την Παιδεία μπορούμε να πετύχουμε τους προσωπικούς και, πρωτίστως, τους κοινούς μας στόχους: να αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας, να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να είμαστε χρήσιμοι στους γύρω μας.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

Σχετικά Άρθρα