Πειραιάς:Μυστηριώδης θάνατος 18χρονου σε κλαμπ –Έρευνα για νοθευμένα ποτά

 Πειραιάς:Μυστηριώδης θάνατος 18χρονου σε κλαμπ –Έρευνα για νοθευμένα ποτά

Από τις καλοκαιρινές νύχτες στην Κω, που μαγνήτιζε τα βλέμματα με τα ζεϊμπέκικα και τους παραδοσιακούς χορούς που λάτρευε από μικρό παιδί στο μυστηριώδη του θάνατο έξω από νυχτερινό κέντρο του Πειραιά, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Με την τραγική είδηση να σκορπάει θλίψη σε συγγενείς και φίλους του, που περιμένουν τα αποτελέσματα μιας σειράς εξετάσεων το επόμενο διάστημα, με την ελπίδα να πέσει φως στις συνθήκες της τραγωδίας.

Μετά από μια νύχτα διασκέδασης. Μπροστά σε στενούς φίλους, που έγιναν αναπάντεχα μάρτυρες στις τελευταίες στιγμές της ζωής του.

Ο άτυχος Θωμάς κατέρρευσε έξω από μπαρ σε παράπλευρο δρόμο του λιμανιού στον Πειραιά και παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε ξεψύχησε.

Συγγενείς, ένας πρώην εργοδότης και μια φίλη του θύματος μίλησαν στο Live News για πρώτη φορά μετά τον θάνατο του 18χρονου και μας περιγράφουν εικόνες, σκέψεις αλλά και συναισθήματα.

«Ήταν πάρα πολύ καλό παιδί, με αρχές. Δεν έχουμε μάθει τίποτα. Το μόνο που μάθαμε είναι από καρδιά, αλλά άλλοι λένε αυτό, άλλοι λένε ότι βγήκε να πιει ποτό και έπεσε κάτω », δήλωσε φίλη του 18χρονου.

Ο θάνατος του 18χρονου αποδόθηκε σε ανακοπή καρδιάς. Όπως ανέφεραν φίλοι του, είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ, όταν ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του.

«Δεν έχει βγει κάποιο πόρισμα», σημείωσε ο θείος του.

Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων, ζητήθηκαν διπλές στοχευμένες εξετάσεις, για να διαπιστωθεί αν μέσα στο αλκοόλ υπήρχαν πρόσθετες ουσίες, που προκάλεσαν τον θάνατο του 18χρονου.

«Δεν έχουν πει τίποτα, θα περιμένουν τις τοξικολογικές εξετάσεις», ανέφερε ο θείος του.

Οι πρόσθετες εξετάσεις θα γίνουν σε δύο διαφορετικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί αν το αλκοόλ που σέρβιραν στον 18χρονο ήταν νοθευμένο, όπως φοβούνται συγγενείς και φίλοι του.

Οι σπουδές στην Αθήνα και το μεγάλο όνειρο

Ο 18χρονος Θωμάς μεγάλωσε στην Κω. Ήταν λάτρης των παραδοσιακών χορών και το περασμένο καλοκαίρι είχε πιάσει δουλειά σε νυχτερινό κέντρο του νησιού.

« Άδικος θάνατος. […] Γενικώς δεν έπινε, ούτε σε εμάς», είπε πρώην εργοδότης του 18χρονου.

Με τον χαρακτήρα του έχτιζε φιλίες και με το ήθος του, κέρδιζε τον σεβασμό συναδέλφων, εργοδοτών αλλά και πελατών, όπως λέει στο Live News φίλη του.

«Ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιδί, που είχε όνειρα να πάει να σπουδάσει στην Αθήνα».

Κανείς ακόμα από τους δικούς του ανθρώπους δεν έχει συνειδητοποιήσει το αναπάντεχο κακό. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ένας νέος, υγιέστατος άνθρωπος έφυγε από τη ζωή.

Τη νύχτα της τραγωδίας, εκτός από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έσπευσαν στο μπαρ και αστυνομικοί που προχώρησαν σε δύο συλλήψεις ατόμων που οπλοφορούσαν.

Ο άτυχος νεαρός κατέρρευσε λίγο μετά τις 05:00 το πρωί έξω από το μπαρ και οι γιατροί στο Τζάνειο σταμάτησαν τις προσπάθειες μία ώρα αργότερα.

Οι δικοί του άνθρωποι περιμένουν το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης και σε δεύτερο χρόνο τα αποτελέσματα των ειδικών αναλύσεων που αναμένεται να δείξουν αν τα ποτά που πλήρωσε και ήπιε στο μπαρ ο 18χρονος ήταν νοθευμένα.

Σχετικά Άρθρα