ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Ερντογάν: Επιβεβαιώνουν πόσο λάθος είναι να επαναπαύεται ο κ. Μητσοτάκης

 ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Ερντογάν: Επιβεβαιώνουν πόσο λάθος είναι να επαναπαύεται ο κ. Μητσοτάκης

Κριτική στην κυβέρνηση η οποία “επαναπαύεται στη Διακήρυξη των Αθηνών” για ύφεση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τη νέα εμπρηστική δήλωση Ερντογάν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά:

Οι επιθετικές δηλώσεις Ερντογάν ότι “ο αγώνας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα”, μόλις 24 ώρες μετά την ειδοποίηση του Αμερικανικού ΥΠΕΞ προς το Κογκρέσο για την πώληση F16, επιβεβαιώνουν πόσο λάθος είναι ο κ Μητσοτάκης να επαναπαύεται στη Διακήρυξη των Αθηνών, για ύφεση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει εγκαίρως προειδοποιήσει ότι αν δεν προωθηθεί συγκροτημένη εθνική στρατηγική για τη δέσμευση της Τουρκίας σε διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου και του σεβασμού των αρχών καλής γειτονίας, η Τουρκία θα επανέλθει στην ένταση και στις προκλήσεις αφού προηγουμένως έχει εξασφαλίσει αυτά που ζητά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένει ενημέρωση από την Κυβέρνηση εάν – όπως ισχυρίζεται συστηματικά εδώ και μήνες- έχουν τεθεί όροι από τις ΗΠΑ προς στην Τουρκία στο πλαίσιο του προγράμματος πώλησης και εκσυγχρονισμού F16 που ενέκρινε. Προς το παρόν, είναι σαφές ότι οι δηλώσεις των Προέδρων των Επιτροπών της Γερουσίας και του Κογκρέσου των ΗΠΑ στις οποίες δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στην επιβολή όρων για την μη χρήση των αεροσκαφών κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, αποθρασύνουν τον κ. Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται πως, χθες, ο Ερντογάν είχε δηλώσει σε εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων δημάρχων του κόμματος ΑΚP στην περιφέρεια Σμύρνης: “Οι περιοχές του Μαρμαρά και του Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένης της Σμύρνης, είναι τα μέρη όπου μπήκαν οι πρώτοι σπόροι, τα πρώτα θεμέλια και έγιναν τα πρώτα βήματα της χιλιόχρονης ύπαρξής μας σε αυτά τα εδάφη. Έχουμε δουλέψει σκληρά και έχουμε κάνει πολλές θυσίες για να διατηρήσουμε αυτά τα αρχαία εδάφη, τα οποία φιλοξένησαν πολλούς πολιτισμούς για χιλιάδες χρόνια στο παρελθόν, ως πατρίδα μας για χιλιάδες χρόνια.

Ωστόσο, ο αγώνας μας δεν τελείωσε με την εκδίωξη του εχθρού από τα εδάφη μας και τη ρίψη του στη θάλασσα από τη Σμύρνη. Οι κινήσεις δημοκρατίας και ανάπτυξης που ξεκινήσαμε μετά τη νίκη του Εθνικού Αγώνα και την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας μας εμποδίζονταν πάντα με διάφορους τρόπους και μεθόδους”.

Σχετικά Άρθρα