Πλήθος κόσμου και συγκίνηση στην κηδεία της Αιμιλίας Γερουλάνου (εικόνες)

 Πλήθος κόσμου και συγκίνηση στην κηδεία της Αιμιλίας Γερουλάνου (εικόνες)

Η Αιμιλία Γερουλάνου, πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη, έφυγε την Τετάρτη από τη ζωή. Το παρών στο Α’ νεκροταφείο έδωσαν μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο Παύλος Γλίξμπουργκ – που συνδέεται με στενή φιλία με τον Παύλο Γερουλάνο – καθώς και η Άννα Μαρία, ο Γιώργος Νταλάρας με την σύζυγό του Άννα, και πλήθος κόσμου.

Η Αιμιλία Καλλιγά ήταν από το 2005 πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, κόρη του Παύλου Καλλιγά, συνεργάτη του Ελευθερίου Βενιζέλου, και της Ειρήνης Μπενάκη. Από την πλευρά του πατέρα της ήταν δισέγγονη του Παύλου Καλλιγά και ανιψιά του Μαρίνου Καλλιγά, ενώ από την πλευρά της μητέρας της εγγονή του Αντώνη Μπενάκη και δισέγγονη του Εμμανουήλ Μπενάκη. Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

Εργάστηκε δίπλα στον βυζαντινολόγο Μανόλη Χατζηδάκη για την βυζαντινή έκθεση του 1964 στο Ζάππειο και στη συνέχεια στο Μουσείο Μπενάκη, το οποίο είχε ιδρύσει ο παππούς της, Αντώνης Μπενάκης. Εκεί οργάνωσε το πρώτο φωτογραφικό αρχείο στην Ελλάδα. Προήχθη στη θέση της αναπληρώτριας διευθύντριας, το 2000 έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου και το 2005 πρόεδρος αυτού. Παντρεύτηκε με τον Μαρίνο Γερουλάνο και απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τρεις κόρες και τον γιο της, Παύλο Γερουλάνο.

Δείτε φωτογραφίες: