Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος: Μηνύματα Δένδια και ΥΠΕΞ

 Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος: Μηνύματα Δένδια και ΥΠΕΞ

«Η διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης του Ολοκαυτώματος αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα ενός από τα μεγαλύτερα ομαδικά εγκλήματα στην ιστορία», τονίζει ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

«Η διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης του Ολοκαυτώματος αποτελεί υποχρέωση και ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα ενός από τα μεγαλύτερα ομαδικά εγκλήματα στην ιστορία. Οι θηριωδίες των Ναζί, οι εκτελέσεις εκατομμυρίων Εβραίων – μεταξύ των οποίων και χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι – δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα εγκλήματα», έγραψε ο υπουργός Άμυνας, με ανάρτησή του στο «Χ».

ΥΠΕΞ: Αποτίνουμε φόρο τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας

Φόρο τιμής στα θύματα της θηριωδίας, μεταξύ των οποίων δεκάδες χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι, αποτίει το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει πως είναι καθήκον όλων μας να φροντίσουμε να διατηρηθεί η συλλογική μνήμη του Ολοκαυτώματος, προκειμένου να αποτελέσει φραγμό σε κάθε μορφή ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και ρητορικής μίσους.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται για την καταπολέμηση κάθε μορφής διάκρισης και την πρόληψη όλων των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και της αξίας του ανθρώπου.

Σχετικά Άρθρα