Τα “σίγουρα” για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ- Ο γρίφος και τα μεγάλα ονόματα

 Τα “σίγουρα” για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ- Ο γρίφος και τα μεγάλα ονόματα

Σε πλήρη εξέλιξη η κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ. Στόχος είναι η λίστα των 48, να σχηματιστεί από πρόσωπα που θα μπορούν να στελεχώσουν μια δυνατή ευρωομάδα στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο. Πρόσωπα, που θα είναι και αναγνωρίσιμα, αλλά θα έχουν και ιδιαίτερο πολιτικό βάρος.

Ως σίγουρες θα πρέπει να θεωρούνται οι υποψηφιότητες του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα ευρωπαϊκά θέματα και είναι άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, όπως επίσης του επικεφαλής των «γαλάζιων» ευρωβουλευτών Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και των νυν ευρωβουλευτών Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου και Στέλιου Κυμπουρόπουλου, οι οποίοι ολοκληρώνουν την πρώτη τους θητεία.

Γρίφος παραμένει ακόμη το ποιά θα είναι η απόφαση του Πρωθυπουργού, για όσους ολοκληρώνουν την δεύτερη θητεία τους.

Πολύ δυνατά ακούγεται το όνομα του Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα, ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αγία Παρασκευή, ενώ η υποψηφιότητά του θα θεωρηθεί και άνοιγμα προς το κέντρο, καθώς θήτευσε ως Βουλευτής Επικρατείας επί ΠΑΣΟΚ. Ένα ακόμα πρόσωπο που έδωσε το παρών στην συγκέντρωση ήταν ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας, ο οποίος επίσης προορίζεται για το ευρωψηφοδέλτιο.

Μεγάλη συζήτηση γίνεται και για ενδεχόμενη συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, αλλά και του πρώην Πρύτανη ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά.

Σχετικά Άρθρα