Κρεοπώλης: Τα 11 λεπτά γεμάτα ερωτηματικά της μοιραίας νύχτας – Είχε συνεργό;

 Κρεοπώλης: Τα 11 λεπτά γεμάτα ερωτηματικά της μοιραίας νύχτας – Είχε συνεργό;

Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Μπάμπη στο Μεσολόγγι με τον 50χρονο κρεοπώλη να βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών. Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα φωτίζουν τις άγνωστες κινήσεις του 50χρονου κρεοπώλη τη νύχτα που ο Μπάμπης δολοφονήθηκε στο Μεσολόγγι, όταν ο ίδιος μεταξύ άλλων απέκρυψε ότι βρέθηκε σε αυτή την περιοχή. Παρέμεινε επί 11 λεπτά χωρίς να αποκαλύψει τα όσα έκανε και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το σπίτι του.

Τη νύχτα του φονικού στις 21:52, το τζιπ του κρεοπώλη καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας να επιστρέφει στο σπίτι του. Ο Μπάμπης ήταν ήδη νεκρός κι ο ίδιος γυρνούσε από τα Λυόμενα Μεσολογγίου, μια περιοχή που όπως διαπίστωσαν αστυνομικοί, μένουν δύο φίλοι του.

  • Ποιος ήταν ο λόγος που ο κρεοπώλης σταμάτησε και παρέμεινε στα Λυόμενα για 11 λεπτά; Υπήρξε άτομο που συνάντησε; Γιατί θέλησε να αποκρύψει αυτό το στοιχείο από την πρώτη στιγμή; Γιατί επέμενε να αρνείται ότι βρέθηκε εκεί, ακόμα και όταν οι άντρες του Ανθρωποκτονιών του παρουσίασαν αδιάσειστα στοιχεία από κάμερες;

11 κάμερες κατέγραψαν το τζιπ

Όπως αποκαλύπτεται, συνολικά 11 κάμερες κατέγραψαν το τζιπ του κρεοπώλη τη νύχτα του στυγνού εγκλήματος. Ο ίδιος υποστήριζε αρχικά ότι άφησε τον Μπάμπη στον κόμβο των ΤΕΙ στις 20:30 και επέστρεψε απευθείας στο σπίτι του. Η αλήθεια όμως ήταν πολύ διαφορετική.

Όπως έδειξαν οι κάμερες, μετά τον οικισμό του Αγίου Θωμά και τον κόμβο των ΤΕΙ, ο 50χρονος συνέχισε προς την Ζεστή Μεσολογγίου. Έφτασε στον κόμβο της Ζεστής στην Ιόνια Οδό και κατευθύνθηκε προς την περιοχή των φωτοβολταϊκών.

Ο άτυχος Μπάμπης δολοφονείται και ο 50χρονος κρεοπώλης παίρνει το δρόμο της επιστροφής για το Μεσολόγγι. Οι αντιφάσεις και τα ψέματα που λέει συνεχίζονται.

Ο 50χρονος υποστήριζε ότι αμέσως μετά τον κόμβο των ΤΕΙ, που όπως έλεγε άφησε τον Μπάμπη, κινήθηκε προς το σπίτι του. Οι κάμερες όμως έδειξαν πως μετά το σημείο της δολοφονίας του Μπάμπη, αρχικά κατευθύνθηκε προς το μίνι μάρκετ για να αγοράσει χαρτί υγείας και στη συνέχεια στην περιοχή των Λυομένων. Παρέμεινε εκεί για 11 λεπτά, χωρίς όμως να αποκαλύπτει τα όσα έκανε.

O 50χρονος το επόμενο πρωί πήγε σε φίλο του, στην Ορεινή Ναυπακτία και αμέσως μετά άρχισε να δίνει καταθέσεις στην αστυνομία για την εξαφάνιση του Μπάμπη.

Ακόμα οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν το κινητό του θύματος. Όπως φαίνεται, κάποιος ή κάποιοι φρόντισαν να το εξαφανίσουν μετά τη δολοφονία. Παρ’όλα αυτά οι αστυνομικοί, σε συνεργασία με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, έχουν καταφέρει να πάρουν στα χέρια τους μια σειρά από στοιχεία που αξιολογούνται.

Η κίνηση «ματ» μετά τις αντιφάσεις

Ακόμα όμως και μετά τις εικόνες που κατέγραψαν οι 11 κάμερες, ο κρεοπώλης επέμενε πως έλεγε εκείνος την αλήθεια. Οι αστυνομικοί τότε του ζήτησαν να κάνουν μαζί την διαδρομή και οι χρόνοι τον εξέθεσαν.

  • Ο κρεοπώλης υποστήριζε ότι εκείνη τη νύχτα όλα άρχισαν και τελείωσαν μέσα σε 24 με 34 λεπτά. Παρουσία αστυνομικών, για την ολοκλήρωση της διαδρομής που υποστήριζε ότι ακολούθησε χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά. Στην πραγματικότητα όμως, τη νύχτα που ο Μπάμπης δολοφονήθηκε, ο κρεοπώλης βρισκόταν στο δρόμο επί 78 ολόκληρα λεπτά.

Όλα αυτά τα στοιχεία οδήγησαν στην προφυλάκισή του, με τον ίδιο μέχρι σήμερα να επιμένει πως είναι αθώος και πως έχει χέρια καθαρά.

Τα στοιχεία χαρακτηρίζονται από αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών αδιάσειστα, με τις έρευνες για το έγκλημα να συνεχίζονται και την οικογένεια του Μπάμπη, να περιμένει να μάθει την άγνωστη σκοτεινή αλήθεια.

Η οικογένεια δεν αποκλείει την παρουσία συνεργού

Για τις Αρχές αποτελεί γρίφος το γεγονός πως μετά τη δολοφονία του 31χρονου, ο 50χρονος κατηγορούμενος παρέμεινε για 11 λεπτά στην περιοχή των «Λυομένων».

«Μόνο ο ίδιος μπορεί να το απαντήσει. Με την συμπληρωματική απολογία, που εκ του νόμου θα κληθεί να δώσει, θα πρέπει να δώσει κάποιες απαντήσεις. Είναι μία περίεργη περιοχή, δεν είναι φωτισμένη, είναι κάπως απόμακρη. Ο 50χρονος κάνει μία περίεργη κίνηση που δεν δικαιολογείται. Αυτό η δικαιοσύνη θα το βρει», είπε ο Κώστας Δημόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, μόλις η οικογένεια λάβει στα χέρια της το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης θα καταθέσει νέα αιτήματα στις δικαστικές Αρχές.

  • «Το DNA και η ιατροδικαστική εξέταση θα μπορέσει να απαντήσει στο ερώτημα εάν κάποιος έχει σύρει τον Μπάμπη. Με την ανάκτηση των μηνυμάτων που ερευνώνται στα εγκληματολογικά εργαστήρια ίσως να έχουμε μία απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα», είπε ο δικηγόρος. Ιδιαίτερα, ο κος Δημόπουλος τόνισε πως η οικογένεια του 31χρονου δεν αποκλείει να υπάρχουν συνεργοί στη δολοφονία του Μπάμπη.

Σχετικά Άρθρα