Χάρτης με τον χιονιά- Κακοκαιρία σε δύο φάσεις με πολύ κρύο και θυελλώδεις βοριάδες-Έκτακτη σύσκεψη

 Χάρτης με τον χιονιά- Κακοκαιρία σε δύο φάσεις με πολύ κρύο και θυελλώδεις βοριάδες-Έκτακτη σύσκεψη

Σε νέα ανάρτησή του, ο Διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς κάνει λόγο για μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια αλλά και θυελλώδεις βοριάδες από την Κυριακή και μετά.

Ο Θοδωρής Κολυδάς επαναλαμβάνει πως το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας θα «χτυπήσει τη χώρα σε δύο κύματα», ένα ασθενές την Κυριακή και ένα άλλο που αναμένεται από τη Δευτέρα το απόγευμα προς την Τρίτη. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας  προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα o κρατικός μηχανισμός αλλά και να γίνει ενημέρωση των πολιτών για την επερχόμενη κακοκαιρία.

Ο Σάκης Αρναούτογλου μιλά σήμερα για επιδείνωση του καιρού με βροχές και χιονοπτώσεις μέχρι και σε χαμηλά υψόμετρα, ενώ σε προηγούμενη πρόβλεψή του μίλησε για χιόνια σε πλήθος περιοχών στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Οι άνεμοι το Σάββατο σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, στο Ιόνιο στα 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο στα 4 με 6. Στην Κεντρική Μακεδονία η ένταση των ανέμων θα φτάσει τα 6 με 7 μποφόρ, ενώ στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα 4 μποφόρ.

Σχετικά Άρθρα