Μπάμπης:Τι είναι η συσκευή εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που βρέθηκε σπίτι του

 Μπάμπης:Τι είναι η συσκευή εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που βρέθηκε σπίτι του

Νέα διάσταση στο θρίλερ με τη δολοφονία του Μπάμπη στο Μεσολόγγι έχει προσδώσει από χθες μια περίεργη συσκευή που βρέθηκε στα προσωπικά του αντικείμενα, η οποία έμοιαζε με ρούτερ, ωστόσο αποδείχτηκε πως ήταν κάτι πολύ διαφορετικό: ένας εξορύκτης κρυπτονομισμάτων. «Προμηθεύτηκαν αυτή τη συσκευή για να μπορέσουν να βγάλουν κρυπτονομίσματα», εξήγησε στο Mega ο Νίκος Βασιλάκος, δημοσιογράφος τεχνολογίας.

Παράλληλα, εξήγησε πως το μηχάνημα αυτό είναι ικανό να λύνει δύσκολες μαθηματικές εξισώσεις, έχει ενσωματωμένα πανίσχυρα υπολογιστικά συστήματα και αποφέρει μικρά ή μεγάλα κέρδη στον κάτοχό του.

«Κάποιος λοιπόν υποσχέθηκε σε κάποιον ότι θα του έβγαζε χρήματα. Για να το κάνει αυτό πήρε χρήματα τα οποία τα επένδυσε σε υλικό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αγόρασε πανάκριβες κάρτες οθόνης, πανάκριβες κάρτες γραφικών και πανάκριβους επεξεργαστές», τόνισε ο Νίκος Βασιλάκος.

Την μικρή αυτή συσκευή που συνδέεται μέσα από συγκεκριμένη εφαρμογή σε τηλέφωνα και υπολογιστές μπορεί κανείς να την προμηθευτεί κυρίως από sites του εξωτερικού. Η αξία της ανάλογα με τις αποδόσεις μπορεί να φτάσει σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Σχετικά Άρθρα