Αγρότες: Ένταση με την Αστυνομία στην Θεσσαλονίκη – Έκλεισαν με άχυρα την Περιφέρεια στη Λαμία

 Αγρότες: Ένταση με την Αστυνομία στην Θεσσαλονίκη – Έκλεισαν με άχυρα την Περιφέρεια στη Λαμία

Φραγμό έστησε η ΕΛΑΣ στους αγρότες που ξεκίνησαν από την Επανομή, στη Θεσσαλονίκη, με κατεύθυνση τον κόμβο του αεροδρομίου Μακεδονία για σκοπό να πραγματοποιήσουν συμβολική διαμαρτυρία.

Κλούβες των ΜΑΤ με διμοιρίες έχουν παραταχθεί στη συμβολή του δρόμου που βγαίνει από το Πλαγιάρι, στη Μιαούλη, προς την ΕΟ Θεσσαλονίκης-Περαίας για να ανακόψει την κάθοδο των αγροτών που επιδιώκουν να φτάσουν στον κόσμο αεροδρομίου. Στο σημείο έχει προκληθεί ένταση, με τους αγρότες να ζητούν από την ΕΛΑΣ να αποχωρήσει γιατί, όπως λένε, «θέλουν να πραγματοποιήσουν μία ειρηνική διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο» σύμφωνα με την voria.

Μάλιστα, ένας αγρότης με το τρακτέρ του κινήθηκε μέσα από χωράφια καταφέροντας να φτάσει στον αυτοκινητόδρομο Θεσσαλονίκης-Πειραίας. Λίγο αργότερα, όμως, πείστηκε από τους αστυνομικούς να επιστρέψει εκεί όπου βρίσκονται οι υπόλοιποι αγρότες με τα οχήματά τους.

Στο σημείο έφτασε και ο νέος δήμαρχος Θερμαϊκού, Θοδωρής Τζέκος, ο οποίος ζητά από την αστυνομία να απομακρυνθούν οι κλούβες των ΜΑΤ προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία, ενώ οι αγρότες μετακίνησαν τα τρακτέρ τους στην άκρη του δρόμου ώστε να υπάρχει δίοδος.

Πάνω από 100 τρακτέρ και επαγγελματικά οχήματα κατέκλυσαν το κέντρο της Λαμίας

Με 90 τρακτέρ, 10 αγροτικά και 7 φορτηγά οχήματα, αγρότες από όλη τη Φθιώτιδα, κατέκλυσαν το μεσημέρι της Παρασκευής (26/1) το κέντρο της Λαμίας.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν το πρωί στην ΠΕΛ και από κει κομβόι ανέβηκαν στο κέντρο της Λαμίας και στην πλατεία Ελευθερίας, όπου και έκλεισαν την πόρτα της εισόδου της ΠΕ Φθιώτιδας με άχυρα.

Ακολούθησε νέα πομπή προς τα γραφεία της Περιφέρειας Στερεάς στη Λεωφόρο Καλυβίων όπου συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλία Σανίδα.

Και εκεί οι αγροότες έκλεισαν την είσοδο με άχυρα:

Σχετικά Άρθρα