Τα “πήρε” η Τζίμα με την “θεραπεία” των ομοφυλόφιλων από την Εκκλησία: “Ποιος θα θεραπεύει; Με χάπι ή με σιρόπι;”

 Τα “πήρε” η Τζίμα με την “θεραπεία” των ομοφυλόφιλων από την Εκκλησία: “Ποιος θα θεραπεύει; Με χάπι ή με σιρόπι;”

Η Ράνια Τζίμα δεν έκρυψε την απορία και την ενόχλησή της με όσα άκουσε.

Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, με την εκκλησία να δηλώνει αντίθετη.

Ωστόσο, πρόκειται να διαβαστεί ένα κείμενο στους πιστούς στις εκκλησίες όλης της χώρας την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου. Στο χτεσινό (24/1) δελτίο ειδήσεων του Mega, έγιναν γνωστές κάποιες πληροφορίες σχετικά με το κείμενο αυτό.

«Μέχρι να φτάσει αυτό το κείμενο στους πιστούς, θα υπάρξουν, βέβαια, πολλές συζητήσεις εντός της ιεραρχίας. Γι’ αυτό και θα καθυστερήσει ως την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου. Είναι ευαίσθητες οι ισορροπίες, θα πρέπει να διατηρηθούν και εντός της ιεραρχίας και στη σχέση με την κυβέρνηση. Αυτό που μαθαίνουμε για το πλαίσιο αυτής της επιστολής είναι ότι δεν θα είναι ο λόγος της καταγγελτικός, δεν θα είναι αφοριστικός, θα είναι γραμμένη σε απλή γλώσσα, θα απευθύνεται στον λαό, θα αναφέρεται τι είναι ο χριστιανικός γάμος και η οικογένεια για την εκκλησία, ποιες θα είναι οι συνέπειες του γάμου των ομοφύλων, δηλαδή πώς θα απειληθεί η κοινωνική συνοχή, πράγματα που ακούσαμε και στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας χθες. Επίσης, θα αναφέρεται ότι είναι παρέκκλιση η ομοφυλοφιλία και θα καλούνται οι ομοφυλόφιλοι να στραφούν στην Εκκλησία για τη θεραπεία τους», ανέφερε η δημοσιογράφος του Mega με την Ράνια Τζίμα να αντιδρά για όσα άκουσε.

«Τι θεραπεία; Τι εννοούν θεραπεία; Ποιος θα θεραπεύει;» είπε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του δελτίου, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που άκουγε.

Μάλιστα απάντησε και στον Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος ήθελε να συνεχίσει σαν να μην συνέβη τίποτα: «Σε βλέπω, έχεις μια κατανόηση στην έννοια της θεραπείας».

Σχετικά Άρθρα