Νέα συλαλλητήρια σε όλη τη χώρα κατά της ίδρυσης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων

 Νέα συλαλλητήρια σε όλη τη χώρα κατά της ίδρυσης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη στις 12:00 στα Προπύλαια κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το κέντρο της Αθήνας θα κλείσει δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις: Στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), το Βόλο (Θόλο), την Ξάνθη (Κεντρική Πλατεία), την Κομοτηνή (Κεντρική Πλατεία), την Αλεξανδρούπολη (Δημαρχείο), το Ρέθυμνο (Δημαρχείο) και το Ηράκλειο (Πλατεία Ελευθερίας), αλλά και στην Πάτρα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το κέντρο της Αθήνας θα κλείσει δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις:

  • Στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), το Βόλο (Θόλο), την Ξάνθη (Κεντρική Πλατεία), την Κομοτηνή (Κεντρική Πλατεία), την Αλεξανδρούπολη (Δημαρχείο), το Ρέθυμνο (Δημαρχείο) και το Ηράκλειο (Πλατεία Ελευθερίας), αλλά και στην Πάτρα.

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 την Πέμπτη 25/1/2024 έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ προκειμένου να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα.

Επίσης, η ΔΟΕ αναφέρει ότι ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και προκηρύσσει επίσης τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 την Πέμπτη 25/1/2024 έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ προκειμένου να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα.

Επίσης, η ΔΟΕ αναφέρει ότι ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και προκηρύσσει επίσης τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

Σχετικά Άρθρα