Gay Games 2030: Η Αθήνα κατέθεσε φάκελο υποψηφιότητας

 Gay Games 2030: Η Αθήνα κατέθεσε φάκελο υποψηφιότητας

H Aθήνα είναι μεταξύ των πόλεων που κατέθεσαν υποψηφιότητα για τη διοργάνωση των αγώνων Gay Games του 2030,

Συνολικά 25 πόλεις από όλο τον κόσμο έδειξαν ενδιαφέρον για τη φιλοξενία των 13ων αγώνων Gay Games που αφορούν στην LGBTQIA+ κοινότητα σε όλον τον κόσμο.

Στους αγώνες συμμετέχουν 10.000 μέλη της κοινότητας και σύμφωνα με την παγκόσμια ομοσπονδία, οι αγώνες που είχαν φιλοξενηθεί στο Παρίσι άφησαν οικονομικό όφελος 107 εκατομμυρίων ευρώ στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Οι υπόλοιπες 24 πόλεις που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους μαζί με την Αθήνα είναι από Αυστραλία οι Αδελαΐδα, Μελβούρνη και Περθ, το Σάο Πάολο από τη Βραζιλία, Έντμοντον και Βανκούρβερ από Καναδά, Φρανκφούρτη (Γερμανία), Όκλαντ (Νέα Ζηλανδία), Κέιπ Τάουν και Γιοχάνεσμπουργκ (Νότια Αφρική), Ταϊπέι (Ταϊβάν), Λίβερπουλ και Λονδίνο (Βρετανία), Ατλάντα, Μπέρμιγχαμ. Βοστόνη, Ντένβερ, Χονολουλού, Μαϊάμι, Μινεάπολις, Όακ Κρικ, Σαν Αντόνιο και Σιάτλ (ΗΠΑ).

Τον προσεχή Μάρτιο οι 25 πόλεις θα πρέπει να στείλουν έναν πλήρη φάκελο υποψηφιότητας, όπου μεταξύ άλλων θα αναφέρονται και τα αθλήματα που θέλει να φιλοξενήσει στους αγώνες, πώς θα γίνει η χρηματοδότηση, ποια θα είναι η οργανωτική επιτροπή και οι υποδομές της πόλεις για να υποδεχθούν χιλιάδες αθλητές, αθλήτριες, συνοδούς και επισκέπτες.

Οι πρώτοι Gay Games έγιναν το 1982 στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα