Φάκελος «τροχαία δυστυχήματα»: Ξεκληριζόμαστε!

 Φάκελος «τροχαία δυστυχήματα»: Ξεκληριζόμαστε!

Τέσσερις νεκροί σε δύο τρομακτικά τροχαία δυστυχήματα είναι ο τραγικός απολογισμός της αποψινής (24/1) νύχτας. Ο θάνατος τεσσάρων νέων έρχεται να προστεθεί στους 1.180 νεκρούς της τελευταίας διετίας.

Η χώρα μας παραμένει από τις πιο «θανατηφόρες» χώρες στα τροχαία δυστυχήματα στην Ευρώπη των 27 καθώς στην 23η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης.

Το πρώτο δεκάμηνο 2023 είχαμε στην Ελλάδα 518 νεκροί ενώ το 2022 έκλεισε με ένα τραγικό απολογισμό: σύμφωνα με στοιχεία Διεύθυνσης Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο σύνολο της επικράτειας, καταγράφηκαν 601 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με 637 θύματα και 550 σοβαρά τροχαία με 628 βαριά τραυματίες.

Όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 46 νεκροί ανά εκατομμύριο κατοίκων ετησίως, στη χώρα μας είναι 58 νεκροί γεγονός που σημαίνει ότι περίπου 600 – 700 ζωές χάνονται ετησίως στους ελληνικούς δρόμους και μάλιστα ανθρώπων που σε μεγάλο ποσοστό βρίσκονται σε νεαρή και παραγωγική ηλικία.

Τρεις ελληνικές περιφέρειες κατατάσσονται στις πλέον θανατηφόρες σε τροχαία δυστυχήματα στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2021, που δόθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο στη δημοσιότητα : η Πελοπόννησος (109), το Βόρειο Αιγαίο (103) και η Στερεά Ελλάδα (89). Λιγότερους νεκρούς αλλά περισσότερα τροχαία ατυχήματα καταγράφονται στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ANATROPINEWS

Σχετικά Άρθρα