Το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στον Τραμπ- Νίκησε και στο Νιου Χάμσιρ

 Το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στον Τραμπ- Νίκησε και στο Νιου Χάμσιρ

Το μεγάλο φαβορί της αμερικανικής δεξιάς, ο Ντόναλντ Τραμπ, κέρδισε χθες Τρίτη το βράδυ στην εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων στην πολιτεία Νιου Χάμσιρ για την ανάδειξη του υποψήφιου ή της υποψήφιας της παράταξης στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, επικρατώντας της πρώην πρεσβεύτριας στον ΟΗΕ, της Νίκι Χέιλι, κατά προβλέψεις και στατιστικές προβολές μεγάλων αμερικανικών ΜΜΕ.

Ο πρώην πρόεδρος, νικητής της πρώτης ψηφοφορίας που διεξήχθη στην Άιοβα την περασμένη εβδομάδα, έκανε έτσι άλλο ένα βήμα για να εξασφαλίσει το χρίσμα του κόμματός του. Σύμφωνα με εκτίμηση της Edison Research, ο κ. Τραμπ θα εξασφαλίσει τουλάχιστον 11 αντιπροσώπους στο συνέδριο σε αυτή την πολιτεία, η κυρία Χέιλι 8, ενώ 3 μένουν να κατανεμηθούν.

  • Λίγο μετά τις 6 το πρωί ώρα Ελλάδας, με καταμετρημένο το 70% των ψήφων, ο Τραμπ είχε προβάδισμα 10 μονάδων, λαμβάνοντας 54,4% έναντι του 43,6% της αντιπάλου του.

Μετά τη νίκη του χθες Τρίτη στην πολιτεία Νιου Χάμσιρ, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει σχεδόν σίγουρα εξασφαλίσει το χρίσμα του κόμματός του για να είναι ο υποψήφιός του στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ, εκτίμησε η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία του Δημοκρατικού αντιπάλου του, του νυν προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Τα αποψινά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει σχεδόν κλειδώσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος», ανέφερε η Τζούλι Τσάβες Ροδρίγκες, η διευθύντρια της ομάδας του κ. Μπάιντεν. Ο κ. Τραμπ κέρδισε χθες στη δεύτερη εσωκομματική ψηφοφορία στο Νιου Χάμσιρ, όπως και στην πρώτη στην πολιτεία την περασμένη εβδομάδα, όταν επικράτησε με διαφορά που χαρακτηρίστηκε ιστορική.

  • Η πρώην πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, η Νίκι Χέιλι, παραδέχθηκε την ήττα της από τον Ντόναλντ Τραμπ στην εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων που διεξήχθη στην πολιτεία Νιου Χάμσιρ, τόνισε όπως πως παραμένει στην κούρσα για το χρίσμα της παράταξης ώστε να αναδειχθεί ο υποψήφιος ή η υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Αυτή η κούρσα απέχει ακόμη πολύ από το να έχει τελειώσει», είπε η κυρία Χέιλι σε υποστηρικτές της στη βορειοδυτική πολιτεία των ΗΠΑ. Εάν υποψήφιος του κόμματος αναδειχθεί ο κ. Τραμπ, πρόσθεσε καυστικά, θα πρόκειται για «νίκη», του Δημοκρατικού νυν προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Σχετικά Άρθρα