Ομπάμα: Δέχτηκε πρόταση από το Χάρβαρντ για να αναλάβει την προεδρεία του

 Ομπάμα: Δέχτηκε πρόταση από το Χάρβαρντ για να αναλάβει την προεδρεία του

Πρόταση να αναλάβει τα ηνία του Χάρβαρντ δέχτηκε ο Μπαράκ Ομπάμα. Μέχρι στιγμής, την πρόταση που έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα, ούτε την έχει αποδεχθεί, αλλά και ούτε την έχει απορρίψει. Οι πληροφορίες αυτές βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ώρα που στην Ουάσινγκτον οργιάζουν οι φήμες ότι η σύζυγός του, Μισέλ Ομπάμα, θα κατέβει υποψήφια για το χρίσμα με τους Δημοκρατικούς καθώς ο 81χρονος νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, βομβαρδίζεται από επικριτικά σχόλια λόγω προχωρημένης ηλικίας για την πρόθεσή του να παραμείνει στον Λευκό Οίκο.

Γιατί το Χάρβαρντ επιθυμεί τον Ομπάμα για πρόεδρο

Το έγκριτο πανεπιστήμιο από το οποίο έλαβε το πτυχίο της Νομικής ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, θεωρεί ότι ο Ομπάμα είναι ο ιδανικός για να αναλάβει τα ηνία.

Μετά την παραίτηση της Κλοντίν Γκέι ύστερα από τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν σε βάρος της για αντισημιτισμό και λογοκλοπή, το αμερικάνικο πανεπιστήμιο αναζητά ένα πρόσωπο, με αξιοπιστία και κύρος πάνω απ΄ όλα.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Μπαράκ Ομπάμα είναι ότι ξέρει εκ των έσω τα προβλήματα του αμερικανικού πανεπιστημίου αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του. Επιπλέον, έχει και την σύζυγό του, Μισέλ- και η ίδια απόφοιτος του Χάρβαρντ- που τον ωθεί να αποδεχθεί την πρόταση. Εξάλλου, η ίδια ήταν αυτή που τον είχε παροτρύνει να θέσει υποψηφιότητα και για την προεδρία των ΗΠΑ.

Τώρα, φέρεται ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ενισχύει την αυτοπεποίθηση της Μισέλ για να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στην πολιτική θέτοντας υποψηφιότητα για το χρίσμα με τους Δημοκρατικούς, όπως σχολιάζει το αμερικάνικο δημοσίευμα.

Οι δημοσκόποι και οι συναντήσεις με δωρητές

Οι δημοσκόποι, πάντως, διαψεύδουν ότι η Μισέλ είναι υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα, παρά το γεγονός ότι το επιβεβαιώνουν όλοι όσοι εμπλέκονται άμεσα στην εκστρατεία των Δημοκρατικών ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, έρευνα που διεξήχθη με βάση τις απόψεις των δωρητών του Δημοκρατικού Κόμματος έδειξε ότι, το καλοκαίρι του 2022, η Μισέλ Ομπάμα, μητέρα δύο κοριτσιών, συνάντησε κορυφαία στελέχη στη Νέα Υόρκη λέγοντάς τους: «Θα ήθελα την υποστήριξή σας», αφήνοντας να εννοηθεί ότι φλερτάρει με τον πρωθυπουργικό θώκο των ΗΠΑ κι ότι ζητάει χρηματοδότες.

Ο σύζυγός της Μπαράκ Ομπάμπα ο οποίος αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ το 1991, μπορεί να είναι υποψήφιος για την προεδρία του ιδρύματος, ωστόσο, δεν θα ήταν ο πρώτος πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ που θα αναλάμβανε το τιμόνι ενός μεγάλου Πανεπιστημίου, εάν τελικά πει το «ναι».

Ο Άλαν Γκάρμπερ είναι ο προσωρινός πρόεδρος του Χάρβαρντ, ωστόσο, το κορυφαίο ίδρυμα εξακολουθεί να ζυγίζει τις επιλογές του για έναν μόνιμο αντικαταστάτη του.

Οι επιδιώξεις του Χάρβαρντ από τον νέο επικεφαλής

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το οποίο δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επισήμως ότι έκανε πρόταση στον Μπαράκ Ομπάμα, επισημαίνει ότι η αναζήτηση ενός νέου ηγέτη «θα περιλαμβάνει ευρεία δέσμευση και διαβούλευση με την κοινότητα του πανεπιστημίου στο μέλλον».

Εκτός από τον ίδιο και την σύζυγό του, η μεγαλύτερη κόρη του προέδρου, Μαλία έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ξεκινώντας τα μαθήματά της από το φθινόπωρο του 2017.

Αντιθέτως, η μικρότερη κόρη των Ομπάμα, Σάσα έσπασε την οικογενειακή παράδοση επιλέγοντας να σπουδάσει Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια.

Η Σάσα ξεκίνησε την καριέρα της στο κολέγιο στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, αλλά αργότερα έκανε μετεγγραφή στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια το 2022.