Ο διάλογος Μητσοτάκη – Βορίδη στο υπουργικό – “Διαφωνώ…”

 Ο διάλογος Μητσοτάκη – Βορίδη στο υπουργικό – “Διαφωνώ…”

Το ενδιαφέρον του σημερινού υπουργικού συμβουλίου φαίνεται πως μονοπώλησε η στάση του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, ο οποίος διαχώρισε εξαρχής τη θέση του, τασσόμενος υπέρ της αποχής από την ψηφοφορία του επίμαχου νομοσχεδίου, κάτι που επιβεβαίωσε αμέσως μετά τη συνεδρίαση. «Δήλωσα τη θέση μου, αποχή. Έγινε εκτενής κουβέντα με επιχειρήματα υπέρ και κατά», ανέφερε στους δημοσιογράφους.

Η δήλωσή του σχολιάστηκε από κυβερνητικές πηγές, οι οποίες δήλωναν πως δεν υπάρχει θέμα παραμονής του κ.Βορίδη στην κυβέρνηση, καθώς οι θέσεις του ήταν γνωστές.

Ωστόσο ενδεικτικό του κλίματος είναι ο διάλογος που φέρεται να είχε ο κ.Βορίδης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ.Βορίδης παίρνοντας τον λόγο απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, είπε « Διαφωνώ επί της αρχής με το νομοσχέδιο και κατά τη γνώμη μου από το Σύνταγμα πηγάζει μια έννοια της οικογένειας που δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν θέλω να δημιουργήσω πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση γι’ αυτό και θα απέχω από την ψηφοφορία

«Χαίρομαι που και οι διαφωνίες εκφέρονται με δομημένο τρόπο. Δεν θα μπω στα νομικά ζητήματα για το θέμα, διότι είναι θέμα ισότητας, συμπερίληψης και ελευθεριών» του απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά Άρθρα