Μογγολία: Εξι νεκροί από έκρηξη βυτίου – Οι τρεις ήταν πυροσβέστες

 Μογγολία: Εξι νεκροί από έκρηξη βυτίου – Οι τρεις ήταν πυροσβέστες

Εκρηξη εξαιτίας τροχαίου με τη συμμετοχή βυτιοφόρου στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους, εκ των οποίων οι τρεις ήταν πυροσβέστες, τα ξημερώματα της Τετάρτης (τοπική ώρα) στην πρωτεύουσα της Μογγολίας, Ουλάν Μπατόρ.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν άλλοι 14 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της αχανούς περίκλειστης χώρας ανάμεσα στην Κίνα και στη Ρωσία.

Το βυτίο που μετέφερε 60 τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) εξερράγη τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη όταν συγκρούστηκε με άλλο όχημα, εξήγησε η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Μογγολίας.

Οταν έγινε η σύγκρουση σε δρόμο της μογγολικής πρωτεύουσας, ξέσπασε φωτιά στο βυτιοφόρο, την οποία και έσπευσαν να σβήσουν οι πυροσβέστες πριν προλάβει να φτάσει στο φορτίο του οχήματος. Ωστόσο οι φλόγες κινήθηκαν πολύ γρήγορα και μόλις άγγιξαν το φορτίο σημειώθηκε έκρηξη που έμοιαζε με σεισμό, όπως δείχνει οπτικό υλικό που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και τέσσερα παιδιά. Οι 10 ενήλικοι νοσηλεύονται με εγκαύματα.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έλαβαν κλήση λίγο μετά τη 1 τη νύχτα (τοπική ώρα· στις 19:00 χθες ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τις αρχές. Ομάδες εστάλησαν αμέσως επιτόπου και η φωτιά κατασβέστηκε, πρόσθεσαν.

Οπτικό υλικό που δημοσιοποίησε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων εικονίζει πελώριες φλόγες σε δρόμο της Ουλάν Μπατόρ. Διακρίνονται επίσης τα απανθρακωμένα κουφάρια δυο αυτοκινήτων και μεγάλες ζημιές σε όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των διαλυμένων παραθύρων κοντινού σχολείου.

Μογγολία: Εξι νεκροί από έκρηξη βυτίου – Οι τρεις ήταν πυροσβέστες

«Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στις οικογένειες (των θυμάτων) και στα μέλη της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων που έχασαν τους συναδέλφους τους σε αυτό το τραγικό συμβάν», ανέφερε μέσω X (του πρώην Twitter) ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μογγολία Ρίτσαρντ Μπουάγκαν.