Βρετανία: Έτοιμος ο Σούνακ να ανακοινώσει νέες κυρώσεις κατά των Χούθι

 Βρετανία: Έτοιμος ο Σούνακ να ανακοινώσει νέες κυρώσεις κατά των Χούθι

Νέες κυρώσεις σε βάρος των Χούθι σχεδιάζει να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες η Βρετανία, στοχοποιώντας τη χρηματοδότηση των επιθέσεων στη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ. Τη Δευτέρα αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέο γύρο πληγμάτων στην Υεμένη, στοχοποιώντας υπόγειο αποθηκευτικό χώρο των Χούθι αλλά και δυνατότητες πυραύλων και επιτήρησης που χρησιμοποιούσε η οργάνωση, σύμμαχος του Ιράν.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, o Σούνακ μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων δήλωσε ότι «Θα χρησιμοποιήσουμε τα πιο αποτελεσματικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας προκειμένου να αποκόψουμε τους οικονομικούς πόρους των Χούθι, όπου χρησιμοποιούνται για να χρηματοδοτήσουν αυτές τις επιθέσεις».

«Εργαζόμαστε στενά με τις Ηνωμένες Πολιτείες για αυτό και σχεδιάζουμε να ανακοινώσουμε νέα μέτρα κυρώσεων τις ερχόμενες ημέρες», είπε και συμπλήρωσε πως «τα πρώτα στοιχεία που έχουμε από τα χθεσινοβραδινά πλήγματα δείχνουν πως όλοι οι επιδιωκόμενοι στόχοι έχουν καταστραφεί».

Σχετικά Άρθρα