Ο ΣΥΡΙΖΑ “αδειάζει” τον Πολάκη για την ανάρτηση κατά του σκιτσογράφου Μακρή

 Ο ΣΥΡΙΖΑ “αδειάζει” τον Πολάκη για την ανάρτηση κατά του σκιτσογράφου Μακρή

Policy Statements of the new Greek Government (Day 3), at the Greek Parliament, in Athens, July 7, 2023. / Προγραμματικές Δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης (Μέρα 3η), στη Βουλή, Αθήνα, 8 Ιουλίου, 2023.

Δεν υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη κατά του σκιτσογράφου Ηλία Μακρή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σε απάντηση των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη ο οποίος νωρίτερα τόνισε ότι «το γεγονός, όμως, ότι δεν υπάρχει καμία επίπτωση για εκείνον, ή έστω κάποια αντίδραση καταδίκης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αρχηγό του, υποδηλώνει την ανοχή του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε αυτές τις πρακτικές, η οποία, τελικά, μεταφράζεται σε πλήρη συνενοχή.»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «τέτοιες αντιδράσεις δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν έρχονται ως απάντηση σε προσβλητικές αναφορές ή περιγραφές του Τύπου», «αδειάζοντας» στην ουσία τον βουλευτή και στενό συνεργάτη του Προέδρου του κόμματος.

Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του εξαπολύει «πυρά» κατά της κυβέρνησης καλώντας την να μην «κουνά το δάχτυλο» όταν ο «αρχηγός της είχε αποκαλέσει από το βήμα της Βουλής ως «εγκληματική οργάνωση» δημοσιογράφους που ερευνούσαν τα σκάνδαλα της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Επουδενί εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τέτοιες αντιδράσεις ακόμη κι αν έρχονται ως απάντηση σε προσβλητικές αναφορές ή περιγραφές του Τύπου.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, πάει πολύ να κουνά το δάκτυλο η κυβέρνηση, της οποίας ο αρχηγός είχε αποκαλέσει από το βήμα της Βουλής ως «εγκληματική οργάνωση» δημοσιογράφους που ερευνούσαν τα σκάνδαλα της, που αποδεδειγμένα παρακολουθούσε δημοσιογράφους με κοινό κέντρο ΕΥΠ-Predator και που έχει καταστήσει υπόλογη την Ελλάδα στην Ευρώπη για τις διώξεις σε βάρος των λειτουργών του Τύπου.»

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε με ιδιαίτερα βαρείς χαρακτηρισμούς για τον σκιτσογράφο χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων ως…  βοθρολύματα της «γελοιογραφίας»