Λιβάνιος σε Βελόπουλο: “Δεν πουλάμε βυζαντινά εδώ, λέτε λόγια του αέρα” – Κόντρα για την επιστολική ψήφο

 Λιβάνιος σε Βελόπουλο: “Δεν πουλάμε βυζαντινά εδώ, λέτε λόγια του αέρα” – Κόντρα για την επιστολική ψήφο

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την επιστολική ψήφο με τον Θόδωρο Λιβάνιο να διασταυρώνει τα ξίφη του με τον Κυριάκο Βελόπουλο της Ελληνικής Λύσης.

Αφορμή αποτέλεσε η αναφορά Βελόπουλου στον κίνδυνο της καλπονοθείας από τις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση με την ψήφο των αποδήμων. Ο κ. Λιβάνιος σήκωσε το γάντι και στηλίτευσε το γεγονός πως ενώ η Ελληνική Λύση ήταν υπέρ της ρύθμισης τόσο το 2021, όσο και το 2023, πλέον δεν την θέλει επειδή στις τελευταίες εκλογές κατέγραψε ποσοστό που δεν φτάνει το 1% στους κατοίκους του εξωτερικού.

«Είπα ότι είμαι εναντίον της επιστολικής; Ερμηνεύετε όπως σας βολεύει. Είπαμε εμείς και οι νεκροί να ψηφίζουν με επιστολική; Θέλουμε επιστολική και επειδή θέλουμε καταθέσαμε πρόταση νόμου. Αυτό λέγεται λαθροχειρία που κάνατε. Είμαστε υπέρ αλλά δεν θα επιτρέψουμε καλπονοθεία», είπε ο κ. Βελόπουλος προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού. « πότε καταθέσατε πρόταση νόμου για την επιστολική; 24/7/23. Το 2019 συμφωνήσατε, το 2021 ξανά, το 2023 διαφωνήσατε γιατί; 3 νούμερα, 0,94% αυτοί είστε αυτό σας νοιάζει», είπε ο κ. Λιβάνιος.

«Δεν πουλάμε βυζαντινά εδώ, λέτε λόγια του αέρα»
«Το ποιοι είμαστε αποδεικνύεται από ένα πράγμα από το ότι εσείς συμφωνείτε να ψηφίζουν οι νεκροί και βρικόλακες και εμείς μόνο οι Έλληνες», αντίτεινε ο κ. Βελόπυολος για να λάβει οργισμένη απάντηση: «επειδή εδώ δεν πουλάμε βυζαντινά, αν έχετε μια καταγγελία ότι έχει ψηφίσει νεκρός να τη κάνετε, αλλιώς είναι λόγια του αέρα. Ένας νεκρός να έχει ψηφίσει, δεν έχει ψηφίσει ποτέ, το ξέρετε, αλλά προτιμάτε να λέτε πράγματα στον αέρα, να έχετε βίντεο που δεν δείχνετε καταγγελίες που δεν κάνετε και να σας έχει πει κάποιος ότι σας ψήφισαν 7 άτομα και πήρατε 2 ψήφους. Αυτό κάνετε όχι τίποτα άλλο».

«Δεν σας αρέσει η βυζαντινή ίντριγκα και μετακινείστε από κόμμα σε κόμμα», απάντησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Πηγή: iefimerida.gr