Χυδαίος Στίγκας στη Βουλή: “Είμαστε από αυτούς που σπρώχνουμε αντί να μας σπρώχνουν”

 Χυδαίος Στίγκας στη Βουλή: “Είμαστε από αυτούς που σπρώχνουμε αντί να μας σπρώχνουν”

Σάλος στη Βουλή με το ομοφοβικό παραλήρημα του προέδρου των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα. Μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, ο επικεφαλής των Σπαρτιατών, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, πλειοδοτώντας σε χαρακτηρισμούς άλλων εποχών.

Αρχικά ο κ. Στίγκας έδειξε φωτογραφία δύο ανδρών με δύο παιδιά και σχολίασε: «Βλέπουμε δύο μαντράχαλους με δύο παιδάκια. Αυτή εδώ η φωτογραφία δεν είναι φυσιολογική. Αποτελεί ντροπή για το ανθρώπινο είδος».

«Μπορεί να ανοίγετε ένα παράθυρο στην παιδοφιλία αφού κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι δεν είναι συγχρόνως και παιδόφιλο», είπε και συνέχισε: «Σε λίγο θα αρχίσουμε οι straight να νιώθουμε ενοχές επειδή δεν είμαστε ομοφυλόφιλοι. Βεβαίως μας κατηγορούν όλοι ότι είμαστε ομοφοβικοί. Από πού και ως πού;  Γιατί είμαστε από αυτούς που σπρώχνουμε αντί να μας σπρώχνουν; Για όνομα του Θεού. Θα φτάσουμε να ντρεπόμαστε».

«Δεν μπορώ να επιτρέψω μέσα στο Kοινοβούλιο να ακούγονται εκφράσεις, όπως ακούστηκαν. Παρακαλώ να ανακαλέσετε», είπε ο προεδρεύων Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο κ. Στίγκας αν και δήλωσε ότι ανακαλεί, συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει να αντισταθούμε. Κι εσείς κύριοι της Νέας Δημοκρατίας να μην ακούτε κανέναν και να είστε εδώ να μιλήσετε και να καταψηφίσετε αυτό το νομοσχέδιο. Θα πω κάτι που δεν είναι δικό μου. Το είπε ο Σαράντης Καργάκος, ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος, ένας μεγάλος Έλληνας, που ανέφερε ότι ”ζούμε στην εποχή της εκπούστευσης και της εκπόρνευσης του έθνους μας, σπεκουλαδόροι και κίναιδοι διευθύνουν τη χώρα”. Με αφορμή το θάνατο ενός ηθοποιού, είχε γράψει ”εσείς επιλέξατε να δηλητηριάσετε τη μνήμη των ανθρώπων, για να καθιαγάσετε το πισωγλέντικο, με κίβδηλα δάκρυα και εξίσου κίβδηλη ανθρωπιά”».

Για όσα είπε ο κ. Στίγκας, αντέδρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος: «Όταν ακούγεται μέσα σε αυτή την αίθουσα κακοποιητικός λόγος, ρατσιστικός λόγος σε οποιανδήποτε έκφανση, πρέπει να υπάρχουν απαντήσεις. Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί μειοψηφία της αίθουσας οδηγήθηκε να εκφράσει τη διαφωνία της με αυτά που ακουγόντουσαν πριν. Πρέπει να είναι καθαρό ότι απέναντι σε αυτά πρέπει να υπάρχει ένα μέτωπο, από όλες και όλους, μέσα σε αυτή την αίθουσα», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς κάλεσε επίσης τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει αν θα γίνει πειθαρχικός έλεγχο για τον κ. Μπέο που χθες απείλησε δημοτικό σύμβουλο, λέγοντας του ότι «εσύ, σίγουρα θα φας ξύλο, μέχρι να τελειώσει η θητεία» ή αν η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τον… «χαϊδεύει».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος συνέστησε στον πρόεδρο των Σπαρτιατών να θυμηθεί ότι στον προθάλαμο της δικαστικής εξουσίας, για μια υπόθεση η οποία είναι πλήγμα, όχι μόνο για τους Σπαρτιάτες αλλά και για όσους τους στηρίζουν. «Εμείς εξακολουθούμε να είμαστε κόμμα όλων των πολιτών, όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την επιλογή τους και αυτή την προσπάθεια δεν θα μας την ανακόψει κανείς, και ιδίως αυτοί οι κύριοι που στεγάζονται στο ακροδεξιό φάσμα της πολιτικής ζωής και επικοινωνούν με τις πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής και της παγκόσμιας ιστορίας», είπε ο κ. Ξανθόπουλος.

«Εμείς, γι΄αυτή την ειδική περίπτωση των ομοφυλοφίλων, ποτέ μα ποτέ δεν έχουμε εκφράσει κακοποιητικό λόγο. Το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του, είναι απόλυτο δικαίωμα του και δεν μας ενδιαφέρει. Εδώ μιλάμε για άλλα θέματα που έρχονται και προσπαθούν να εκμαυλίσουν την ελληνική κοινωνία», απάντησε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών και τόνισε ότι το κόμμα του έχει ήθος και ευπρέπεια.

Σχετικά Άρθρα