Χαρίτσης για επιστολική ψήφο: Καλώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν τη θεσμική εκτροπή

 Χαρίτσης για επιστολική ψήφο: Καλώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν τη θεσμική εκτροπή

Να καταψηφίσουν επί της αρχής της νομοσχέδιο της ΝΔ για την επιστολική ψήφο ζητά ο ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς ,Αλέξης Χαρίτσης, από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Κάνει λόγο για επικίνδυνα παιχνίδια της κυβέρνησης σε πολύ σοβαρά θεσμικά θέματα.

Ειδικότερα, σε δήλωση του από το περιστύλιο της Βουλής, ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς αναφέρει ότι «η κυβέρνηση χθες προσέβαλε το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία μας. Σε μία κίνηση πολιτικού τακτικισμού, προχώρησε ξαφνικά στην κατάθεση τροπολογίας η οποία ορίζει ως αποκλειστικό μέσο διεξαγωγής της ψηφοφορίας για τους απόδημους και για τις εθνικές εκλογές την επιστολική ψήφο». Πρόσθεσε ότι «πρόκειται για βαρύ θεσμικό ατόπημα. Στο οποίο, δυστυχώς, συνέβαλε και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι έσπευσαν να συναινέσουν στο νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας και σύρθηκαν τελικά πίσω από τις κυβερνητικές επιλογές».

«Τους καλώ έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή», τόνισε ο κ. Χαρίτσης, «να αναθεωρήσουν τη στάση τους, να μην επιμείνουν στην υποστήριξη της θεσμικής παρεκτροπής και να καταψηφίσουν επί της αρχής το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας».

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «η Νέα Αριστερά, από την πρώτη στιγμή, επέλεξε να κρατήσει μία στάση θεσμικής και δημοκρατικής συνέπειας και σοβαρότητας. Και σήμερα νιώθουμε απόλυτα δικαιωμένοι για αυτή μας τη στάση. Η κυβέρνηση παίζει επικίνδυνα παιχνίδια σε πολύ σοβαρά θεσμικά ζητήματα. Δεν πρόκειται να την αφήσουμε να μετατρέψει το Κοινοβούλιο σε πεδίο άσκησης μικροκομματικών επιδιώξεων. Και πάνω από όλα δεν θα επιτρέψουμε τη μετατροπή της χώρας σε αυταρχική δημοκρατία», ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα