Ρουσσόπουλος: Αντί υπουργός, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

 Ρουσσόπουλος: Αντί υπουργός, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Παρότι το όνομά του έχει ακουστεί σχεδόν σε όλες τις “στοχευμένες αλλαγές” ή τους ανασχηματισμούς που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη εκλογή του, το 2019, ο Θεόδωρος Ρουσσόπουλος δεν εντάχθηκε έως τώρα στα κυβερνητικά σχήματα. Το γεγονός ότι είναι αναμφίβολα πολιτικά εμπειρότερος από πολλούς άλλους που έγιναν υφυπουργοί και υπουργοί, τεχνοκρατικά επαρκέστατος και μετριοπαθής δεν μέτρησε. Ίσως, λένε κάποιοι, το ότι παραμένει πιστός φίλος και συνομιλητής του Κώστα Καραμανλή αποτελεί πολιτικό μειονέκτημα, αν και είναι γνωστό πως δεν αντιτίθεται στις κεντρικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Τελικά, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος εκλέγεται σήμερα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, στηριζόμενος και από τα πέντε μεγάλα κόμματα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Απέναντί του δεν υπήρξε καμία υποψηφιότητα κάτι που δεν είχε συμβεί για χρόνια, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Η Συνέλευση συντίθεται από 612 Βουλευτές των 46 χωρών-μελών οι οποίοι εκπροσωπούν 675 εκατομμύρια κατοίκους της ευρωπαϊκής ηπείρου και ανήκουν στις πέντε πολιτικές ομάδες: Ομάδα Σοσιαλιστών-Δημοκρατών και Πρασίνων (SOC), Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP/CD), Ομάδα Ευρωπαίων Συντηρητικών & Δημοκρατική Συμμαχία (EC/DA), Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) και Ομάδα της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αριστεράς (UEL).

Σχετικά Άρθρα