ΠΑΣΟΚ για επίδομα γέννας: Αναποτελεσματικές πολιτικές, ανούσια μέτρα

 ΠΑΣΟΚ για επίδομα γέννας: Αναποτελεσματικές πολιτικές, ανούσια μέτρα

Για «επιμονή σε ανούσια μέτρα» κατηγορεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αναφορικά με τις εξαγγελθείσες αυξήσεις στο επίδομα γέννησης. «Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της επιμονής της κυβέρνησης να ασκεί αναποτελεσματικές πολιτικές και να ανακοινώνει ανούσια μέτρα – δήθεν – ενίσχυσης της οικογένειας και πάταξης του δημογραφικού προβλήματος», τονίζουν με κοινή ανακοίνωση η Κατερίνα Καζάνη, υπεύθυνης Κ.Τ.Ε. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, και ο Τομέα Κοινωνικής Ένταξης και Συνοχής της Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως σημειώνουν, «παρακολουθήσαμε τους υπουργούς κ.κ. Χατζηδάκη και Ζαχαράκη να προσπαθούν να πείσουν ότι, αυξάνοντας το επίδομα γέννας, θα αντιστρέψουν τον δημογραφικό κατήφορο της χώρας».

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το δημογραφικό με βραχυπρόθεσμα μέτρα, ενταγμένα σε μια επικοινωνιακή στρατηγική, ενώ για να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον για τη νέα οικογένεια απαιτείται μια σταθερή μακροχρόνια πολιτική, που στο επίκεντρο της θα έχει τη σταθερή οικονομική ενίσχυση των οικογενειών με παιδιά, την ευνοϊκότερη φορολογική τους μεταχείριση, πολιτικές που θα προστατεύουν τον ρόλο της εργαζόμενης μητέρας, καθώς και τη δημιουργία των κατάλληλων κοινωνικών συνθηκών για τις οικογένειες και την ανατροφή των παιδιών τους», υπογραμμίζουν οι αρμόδιοι τομείς του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά Άρθρα