Ισπανία: Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ στηρίζει τις διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης

 Ισπανία: Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ στηρίζει τις διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης

O πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ εξέφρασε σήμερα τη στήριξή του στους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που συμμετείχαν χθες στις διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, σε πολλές πόλεις της χώρας.

«Εμείς επίσης, είμαστε μαζί με όλους και όλες», δήλωσε ο Σάντσεθ, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Γαλικία (βορειοδυτικά), αναφερόμενος στις διαδηλώσεις «σε πολλούς δρόμους και πολλές πόλεις της Ισπανίας (…) για την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους και το τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή».

Οι κινητοποιήσεις, έπειτα από κάλεσμα της πλατφόρμας Δίκτυο Αλληλεγγύης κατά της κατοχής της Παλαιστίνης και με κεντρικό σύνθημα «Να σταματήσουμε τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη», πραγματοποιήθηκαν σε πολλές μεγάλες πόλεις, μεταξύ αυτών στη Μαδρίτη, όπου καταγράφηκε η μεγαλύτερη συμμετοχή, 25.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

«Προφανώς καταδικάζουμε τις φρικτές επιθέσεις της Χαμάς, απαιτούμε την άνευ όρων και επείγουσα απελευθέρωση όλων των ομήρων που βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα