Χαλκίδα: “Αν δεν σε έχω εγώ, δε θα σε έχει κανείς”- Το μήνυμα της 39χρονης

 Χαλκίδα: “Αν δεν σε έχω εγώ, δε θα σε έχει κανείς”- Το μήνυμα της 39χρονης

Αποκαλύψεις για το κίνητρο της δολοφονίας του 43χρονου στη Χαλκίδα, φέρεται να έκανε η 39χρονη κατηγορουμένη στον δικηγόρο της, μιας και έχει έρθει στο φως μήνυμα που είχε στείλει η ίδια στο οποίο έγραφε, “αν δεν σε έχω εγώ, δε θα σε έχει κανείς”.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται λίγες ώρες μετά το έγκλημα στη Χαλκίδα. Όπως έγινε γνωστό η 39χρονη ήταν σύζυγος του καλύτερου φίλου του και τον παρενοχλούσε για χρόνια. Μάλιστα, το θύμα το 2021 είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Αθανάσιος Τάρτης μίλησε στην τηλεόραση του Mega εξηγώντας όλα όσα προηγήθηκαν του άγριου φονικού.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά το γάμο του θύματος εξήγησε ο κ. Τάρτης: «Τέλος του 2021, αρχές του 2022 ήρθε στο δικό μου γραφείο το σημερινό θύμα προσπαθώντας να βρει λύση στις απειλές που δεχόταν από την σημερινή δράστιδα. Εγώ ο ίδιος είδα στο κινητό του θύματος που του είχε στείλει μήνυμα και του έλεγε: “αν δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει καμία”».

Ο δικηγόρος σημειώνει πως η οικογένεια της 39χρονης είχε ενημερωθεί για την παρενόχληση που δεχόταν ο 43χρονος: «Για την παρενόχληση αυτή ήταν ενήμερη η γυναίκα του θύματος και μετά από δική μου συμβουλή ενημερώθηκε και ο κολλητός φίλος του θύματος και σύζυγος της νυν δράστιδος. Η παρενόχληση ήταν ερωτικού περιεχομένου».

Και συμπλήρωσε: «Μετά από παρέμβαση του συζύγου της και φίλου του θύματος στο παρελθόν σταμάτησε τις παρενοχλήσεις. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών ψυχράνθηκαν για λίγο καιρό, γύρω στο 6μηνο. Όμως μετά ομαλοποιήθηκαν οι σχέσεις τους. Οι δύο γυναίκες δεν είχαν καθόλου σχέσεις μεταξύ τους».

Ο ίδιος σημείωσε πως σύμφωνα με τη γυναίκα του θύματος από τότε μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε καμία άλλου είδους επαφή ή παρενόχληση, ενώ τόνισε πως και ο πατέρας της δράστιδος διαψεύδει πως υπήρχε σχέση μεταξύ του θύματος και της δολοφόνου του.

Ο δικηγόρος αποκάλυψε πως το θύμα αναγκάστηκε να φύγει από το χωριό όπου διέμενε, προκειμένου να αποφύγει την 39χρονη.

Ο κ. Τάρτης είπε για την θανατηφόρα επίθεση: «Όλες οι μαχαιριές ήταν πισώπλατες. Η 39χρονη έφυγε το πρωί από το χωριό, πήρε 2 μαχαίρια μαζί της – μη τυχόν και δεν τις φθάσει το ένα – ήρθε στην Χαλκίδα, αφού είχε παρακολουθήσει όλες τις κινήσεις του 43χρονου και γνωρίζοντας τα ωράριά του. Κρύφθηκε πίσω από το αυτοκίνητο του θύματος. Ήταν μία πολύ σωστά οργανωμένη επίθεση που δείχνει έναν άνθρωπο με ιδιαίτερη οξυδέρκεια και πολύ καλό σχεδιασμό, πράγμα που σημαίνει ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Δικηγόρος 39χρονης: “Η κοπέλα δεν ήταν καλά ψυχολογικά”

Στην ίδια εκπομπή μίλησε ο δικηγόρος της 39χρονης, Θέμης Κωντσιλίδης, ο οποίος διέψευσε ότι η δράστιδα είχε πρόβλημα με εξαρτήσεις, λέγοντας ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις της βγήκαν καθαρές: «Δεν είναι σε πολύ κατάσταση. Ψυχολογικά η κοπέλα δεν ήταν καλά. Μιλάμε για έναν άνθρωπο πολύ πιεσμένο, ο οποίος δυστυχώς δεν άντεξε».

«Ήταν συνέχεια στο σπίτι με τα παιδιά της. Δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα στην κοινωνία και δεν ήταν παραβατικό στοιχείο» σημείωσε.

Σε ερώτηση για το αν η εντολέας του θα ομολογήσει ο κ. Κωντσιλίδης απάντησε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα ως προς αυτό, βρέθηκε στον τόπο (του εγκλήματος) με αίματα, με τα μαχαίρια, δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Τέλος σχετικά με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ο συνήγορος της 39χρονης είπε πως δεν έχει κάποια σχετική ενημέρωση και τόνισε πως μάλλον δεν θα αποφέρει κάτι, καθώς «δεν νομίζει ότι το θύμα και η δράστις είχαν επικοινωνία το τελευταίο διάστημα».

Σχετικά Άρθρα