Νοσοκομείο Άγιος Παύλος: Τι απαντά η διοίκηση στην καταγγελία για υπερήλικα ασθενή αβοήθητο επί ώρες

 Νοσοκομείο Άγιος Παύλος: Τι απαντά η διοίκηση στην καταγγελία για υπερήλικα ασθενή αβοήθητο επί ώρες

Σύμφωνα με καταγγελία της εγγονής 81χρονου νοσηλευόμενου στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος στη Θεσσαλονίκη, ο ασθενής βρισκόταν πεσμένος στο δάπεδο του θαλάμου (στην Παθολογική Κλινική), επί ώρες μέσα στα αίματα, χωρίς κανείς από το προσωπικό να δίνει σημασία.

Σε αυτήν την κατάσταση, βρήκε η εγγονή τον ασθενή όταν έφτασε στο νοσοκομείο: πεσμένο πίσω από την πόρτα του θαλάμου και κατήγγειλε το γεγονός. Ο 81χρονος, σύμφωνα με την καταγγελία της εγγονής του, έμεινε επί ώρες αβοήθητος.

Σε ανακοίνωσή του για το συμβάν ο Διοικητής του Γ.Ν.Θ. Άγιος Παύλος, Κάτσακας Οδυσσέας αναφέρει:

«Ο ασθενής Γ.Φ. 81 ετών προσεκομίσθη στο ΤΕΠ  του Γ.Ν.Θ. ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ το μεσημέρι της 15ης Ιανουαρίου, ημέρα Δευτέρα, λόγω αναφερόμενου εμπυρέτου από 3ημέρου. Εισήχθη για νοσηλεία με διάγνωση Γρίπη τύπου Α, διηθήσεις πνευμόνων και μέτριο επηρεασμό νεφρικής λειτουργίας στο πλαίσιο αφυδάτωσης. 

Δεν ήταν διεγερτικός , δεν απασχόλησε καθόλου , και ήταν συνεργάσιμος στο πλαίσιο της ιατρικής εξέτασης. Τέθηκε κιγκλίδωμα προστασίας στην κλίνη του και  έλαβε μικρές ροές οξυγόνου με απλή μάσκα στα 2-3 λίτρα/λεπτό.

 Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου και ώρα 18:30, ώρα επισκεπτηρίου και μετά την παροχή νοσηλείας, χωρίς να έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα κλήσης αδερφής, ο ασθενής βρέθηκε σε καθιστή θέση στο πάτωμα, περίπου 3 μέτρα από την κλίνη του, είχε τις αισθήσεις του και ερωτηθείς εξήγησε ότι είχε σηκωθεί και βάδισε ως το σημείο που βρέθηκε. Είχε αφαιρεθεί ο φλεβοκαθετήρας και ως εκ τούτου υπήρχε μικρή ποσότητα αίματος στο πάτωμα και στο δεξί του πόδι στο σημείο που είχε αφαιρεθεί ο φλεβοκαθετήρας. 

Ειδοποιήθηκαν οι εφημερεύοντες ιατροί, εξετάσθηκε ο ασθενής και δεν  βρέθηκαν θλαστικά τραύματα ή κακώσεις. Ο ασθενής τοποθετήθηκε στην κλίνη του, τέθηκαν εκ νέου κιγκλιδώματα, φλεβοκαθετήρας και ουροκαθετήρας.

Η Διοίκηση γνωρίζει ότι το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την παροχή βέλτιστης περίθαλψης στους ασθενείς, παρόλα αυτά  έχει ήδη αποφασίσει την περαιτέρω διερεύνηση του συμβάντος για τυχόν παραλείψεις».

Σχετικά Άρθρα