Νέες αποκαλύψεις για τη φρίκη με τα σφαγιασμένα άλογα: Πήραν πάνω από 700 κιλά κρέας

 Νέες αποκαλύψεις για τη φρίκη με τα σφαγιασμένα άλογα: Πήραν πάνω από 700 κιλά κρέας

Τα ζώα βρέθηκαν πυροβολημένα και τεμαχισμένα σε πολλά κομμάτια και από αυτά αφαιρέθηκαν πάνω από 700 κιλά κρέας. Σύμφωνα με το Mega βρέθηκαν νεκρά από τον ιδιοκτήτη τους στο κτήμα του, ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία, ενώ κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυνερίου. Τα τρία από τα άλογα ήταν ακρωτηριασμένα και μάλιστα με «χειρουργικό» τρόπο, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση. Έλειπαν τα πόδια τους και κομμάτια από την ωμοπλάτη.

Στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες και ίχνη από ρόδες αυτοκινήτου.

Φαίνεται πως πρόκειται για γεγονός που οδηγεί σε ενδεχόμενη παράνομη πώληση κρέατος, καθώς τα άλογα έχουν πολύ ακριβό κρέας, αλλά στην Ελλάδα απαγορεύεται η πώληση και βρώση αλογίσιου κρέατος.

«Είναι πολύ σοκαρισμένη η κοινωνία των Γρεβενών. Είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός. 25 χρόνια κτηνίατρος έχουμε δει πράγματα, αλλά τέτοιο σοκαριστικό γεγονός δεν έχω δει. Ο ιδιοκτήτης είναι σοκαρισμένος, πήγε να δει τα άλογά του και βρέθηκε μπροστά σε αυτό το θέαμα. Δεν πάει το μυαλό του κάπου. Την υπόθεση έχει αναλάβει η ασφάλεια Γρεβενών. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν αυτοί, αλλά δεν πάει κάπου το μυαλό μας. Σίγουρα κάποιος έκατσε ώρα εκεί. Ο χώρος ήταν περιφραγμένος, αλλά αυτά βοσκούσαν λίγο έξω στον βοσκότοπο. Άρα τα κυνήγησαν, τα στρίμωξαν μέσα, τα πυροβόλησαν και τα ακρωτηρίασαν. Πήραν τα ωφέλιμα μέρη του σώματος των αλόγων», υπογράμμισε αναφερόμενος στο φρικιαστικό έγκλημα ο κτηνίατρος Φώτης Αμπατζίδης μιλώντας στο Mega.

Στην εκπομπή μίλησε και ο υπεύθυνος περίθαλψης άγριων ζωών στην Καστοριά, Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος τόνισε: «Δεν έχουμε ξανασυναντήσει τέτοια περίπτωση στα Βαλκάνια. Δεν ξέρω τι οδήγησε έναν άνθρωπο να κάνει τέτοια αποτρόπαια πράξη. Έχει τύχει στο παρελθόν να δούμε σκοτωμένη αρκούδα που να λείπουν ωφέλιμα μέρη του σώματός του ζώου».

«Θα πρέπει να βρεθεί άμεσα αυτός που έκανε αυτή την φρικιαστική πράξη, όπως έχει γίνει και σε άλλα ζώα που έχουμε αντιμετωπίσει πχ με τις αρκούδες πριν από έναν μήνα. Στην περιοχή υπάρχει σιωπή, δεν μιλάει ο κόσμος, πρέπει να σταματήσει αυτή η συνενοχή. Ας θυμηθεί αν έχει συγκρουστεί ο ιδιοκτήτης με κάποιον άλλον για τα ζώα τους », συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Σχετικά Άρθρα