Μητσοτάκης: Ο γάμος των ομόφυλων στο υπουργικό την επόμενη εβδομάδα- Ψηφίζεται το πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου

 Μητσοτάκης: Ο γάμος των ομόφυλων στο υπουργικό την επόμενη εβδομάδα- Ψηφίζεται το πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου

Στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο του Bloomberg και στη δημοσιογράφο Francine Lacqua, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Νταβός όπου βρίσκεται για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Ο πρωθυπουργός έδωσε μάλιστα και χρονοδιάγραμμα για την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα αποτελεί νόμο του κράτους τον Φλεβάρη. Παράλληλα, είπε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συζήτηση για ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια στο υπουργικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «το θέμα της ισότητας στο γάμο θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο και μετά από δημόσια διαβούλευση θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο. Και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει ελληνικός νόμος στις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου».

«Αυτά είναι σημαντικά θέματα για πολλούς ανθρώπους, γι’ αυτό και δεν επέβαλα κομματική πειθαρχία. Δεν πρέπει να διχάσει την κοινωνία, γι’ αυτό έχουμε και έναν υγιή διάλογο. Αλλά πρέπει να προστατευθούν τα δικαιώματα των παιδιών που ήδη υπάρχουν. Και νομίζω ότι θα ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά Άρθρα