Γάμος ομοφύλων: Κόντρα στην αριστερά για τις δηλώσεις Κουτσούμπα- Τι θα κάνει το ΚΚΕ

 Γάμος ομοφύλων: Κόντρα στην αριστερά για τις δηλώσεις Κουτσούμπα- Τι θα κάνει το ΚΚΕ

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς προκαλούν οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σχετικά με τον γάμο των ομοφύλων και την τεκνοθεσία, καθώς αρκετοί διέκριναν σύγκλιση με τις πιό σκληρές απόψεις στο εσωτερικό της Ν.Δ και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και να καταψηφίσει το κόμμα την σχετική διάταξη στην Βουλή.

“Γάμος ομόφυλων σημαίνει από χέρι κατάργηση της πατρότητας-μητρότητας. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γονέα 1, 2, 3 και βάλε. Οδηγεί στην ακραία εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος με την παρένθετη μητρότητα”, είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η ρύθμιση που θα κατατεθεί ισχύει και αλλού στην Ευρώπη, Δημήτρης Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «αυτό που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ακριβώς η διαγραφή των όρων μητρότητας-πατρότητας που εδράζεται στη βιολογική συμπληρωματικότητα γυναίκας- άνδρα στην αναπαραγωγική διαδικασία και η αντικατάστασή τους από το γονέας 1, 2 βάλε κ.λπ. όσα θες. Είναι η παραπέρα εμπορευματοποίηση της παρένθετης μητρότητας η οποία έχει εξελιχθεί σε μια μπίζνα δισεκατομμυρίων κερδών κι αυτά μόνο πρόοδος δεν είναι. Σκοταδισμός, σύγχρονη βαρβαρότητα, στυγνή εκμετάλλευση είναι». 

Οι δηλώσεις προκαλούν αντιπαράθεση στον χώρο της αριστεράς και δημιουργούν εύλογα την απορία για την τελική στάση του ΚΚΕ στην Βουλή έναντι του νομοσχεδίου που θα φέρει η κυβέρνηση. Από τον Περισσό δεν διευκρινίζεται, ωστόσο οι δηλώσεις αφήνουν ανοικτά τα ενδεχόμενα και του “παρών” αλλά ακόμα και της καταψήφισης.

Οι δηλώσεις Κουτσούμπα

Για «κατάργηση της πατρότητας- μητρότητας» και «εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος με την παρένθετη μητρότητα» μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση όχι μόνο για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και τα μη κρατικά πανεπιστήμια- που ήταν το αντικείμενο συζήτησης στη Βουλή- αλλά και για τη ρύθμιση που αναμένεται αναφορικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

«Πάει πολύ να εμφανίζεστε ως υπερασπιστές των δικαιωμάτων, επειδή θα φέρετε νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Βέβαια, εδώ που τα λέμε, όταν μιλάμε για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, δεν μιλάμε για την αναγνώριση μιας μορφής συμβίωσης ή για κάποια ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ των συμβιούντων, βασικά μιλάμε για την τεκνοθεσία, την από κοινού γονική μέριμνα, τα οποία δεν είναι δύο ξεχωριστές έννοιες», είπε αρχικά ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

«Το αντίθετο: γάμος ομόφυλων σημαίνει από χέρι κατάργηση της πατρότητας-μητρότητας. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γονέα 1, 2, 3 και βάλε. Οδηγεί στην ακραία εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος με την παρένθετη μητρότητα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών. Έτσι ήταν και έτσι είναι, όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι να το διαχωρίσουν για ευνόητους λόγους», συνέχισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 

«Κάνετε, λοιπόν, λέτε, μια σημαντική κίνηση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Επικαλείστε μάλιστα τα δικαιώματα των παιδιών που μεγαλώνουν από ομόφυλα ζευγάρια. Αν όντως θέλατε να ρυθμίσετε ή να βελτιώσετε κάποιες ρυθμίσεις που υπάρχουν και που αφορούν τη σχέση ενός παιδιού με την ή τον σύντροφο του φυσικού ή θετού γονιού του, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, θα μπορούσατε να το κάνετε. Και να καλύψετε κάποια ζητήματα, της καθημερινότητας σε όφελος της προστασίας των παιδιών», τόνισε ακόμη. 

Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι έδωσε την ευκαιρία να «προβάλλονται σκοταδιστικές απόψεις, από διάφορους αντιδραστικούς, ακροδεξιούς για τον θεσμό της οικογένειας που αντιμετωπίζουν τη γυναίκα μόνο ως μηχανή αναπαραγωγής παιδιών. Αλλά και σε διάφορες άλλες ανορθολογικές, αντιεπιστημονικές απόψεις περί “κοινωνικής κατασκευής του φύλου” που φτάνουν να αμφισβητούν ακόμα και την αντικειμενική κοινωνική πραγματικότητα και που οδηγούν ακόμα και σε εμπόριο παιδιών, παραγγελίας παιδιών, ευγονικής στην πράξη όπως είχε δηλώσει και υπονόησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ». 

Νέα Αριστερά: Τι Κουτσούμπας, τι Σαμαράς

Δηκτικό ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου τύπου Νέας Αριστεράς Κωστή Καρπόζηλου για την θέση του ΚΚΕ την οποία εξέφρασε στη Βουλή ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε σχέση με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Ακούγοντας σήμερα τον κύριο Κουτσούμπα στη Βουλή, θα μπορούσε να φανταστεί κανείς στην θέση του τον κύριο Σαμαρά ή έναν συντηρητικό ιεράρχη. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι «ο γάμος ομοφύλων σημαίνει από χέρι κατάργηση μητρότητας και πατρότητας», είπε ο εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς.

Και συνέχισε: «Το Κομμουνιστικό Κόμμα επιλέγει να επενδύσει στα φοβικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας καταφεύγοντας σε αναχρονιστικές αντιλήψεις απέναντι στο δικαίωμα των ανθρώπων, όλων των ανθρώπων, στη νομική αναγνώριση της σχέσης τους και στην τεκνοθεσία. Η Νέα Αριστερά έχει σαφή και καθαρή θέση. Τα δικαιώματα είναι καθολικά. Για όλους και για όλες. Για κάθε πολίτη δίχως εξαιρέσεις. Η κοινωνία θα προχωρήσει».

Σχετικά Άρθρα