Το Μπάγκιγχαμ στο νοσοκομείο: Τα νεότερα για την Κέιτ Μίντλετον και τον Κάρολο-“Καμία σχέση με καρκίνο”

 Το Μπάγκιγχαμ στο νοσοκομείο: Τα νεότερα για την Κέιτ Μίντλετον και τον Κάρολο-“Καμία σχέση με καρκίνο”

Η Κέιτ Μίντλετον, 42 ετών, εισήχθη προχθές στην κλινική του Λονδίνου στο Marylebone για την προγραμματισμένη επέμβαση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (17/1). Λέγεται ότι είχε επιτυχία και η πριγκίπισσα τώρα «τα πάει καλά» στην ανάρρωσή της. Η μελλοντική βασίλισσα αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για δέκα έως 14 ημέρες μετά τις οποίες θα επιστρέψει στο σπίτι της στο Γουίνδσορ για να συνεχίσει την ανάρρωσή της μέχρι το Πάσχα με την υποστήριξη της οικογένειάς της, ανέφεραν τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα υγείας της δεν είναι καρκινικό.

Δεν είναι σαφές ποια είναι η ακριβής φύση της επέμβασης, με το Παλάτι να μην θέλει να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με το «ιατρικό απόρρητο» της Κέιτ Μίντλετον. Ωστόσο, δεν απέκλεισε την προοπτική να επιλέξει η ίδια να μιλήσει δημόσια για αυτό στο μέλλον.

Η γιατρός Δρ Ζόι Γουίλιαμς, είπε στη The Sun : «Αυτό μπορεί να είναι κάτι που την απασχολούσε για όλη της τη ζωή, το οποίο δεν έχει καταφέρει να επιλύσει, ή ένα ζήτημα που ήρθε στο φως πιο πρόσφατα. Δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο είναι περισσότερες από ό,τι θα περιμέναμε κανονικά, αλλά δεν έχει μια κανονική ζωή. Είναι η μελλοντική βασίλισσα, οπότε οι γιατροί θα είναι προσεκτικοί. Όλοι ελπίζουμε ότι είναι κάτι μικρό και η επέμβαση είναι απλή, αλλά η προφύλαξη είναι σοφή. Με οτιδήποτε ιατρικό δεν μπορείς ποτέ να είσαι απόλυτα σίγουρος πώς θα πάνε τα πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχει αρκετό χρόνο αποθεραπείας και δεν είναι πολύ αγχωτικό για εκείνη και την οικογένειά της».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΤΙΟΥ:

«Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής και αναμένεται ότι θα παραμείνει στο νοσοκομείο για δέκα έως δεκατέσσερις ημέρες, πριν επιστρέψει στο σπίτι για να συνεχίσει την ανάρρωσή της. Με βάση τις τρέχουσες ιατρικές συμβουλές, είναι απίθανο να επιστρέψει στις δημόσιες υποχρεώσεις μέχρι μετά το Πάσχα. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας εκτιμά το ενδιαφέρον που θα προκαλέσει αυτή η δήλωση. Ελπίζει ότι το κοινό θα κατανοήσει την επιθυμία της να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερη ομαλότητα για τα παιδιά της και επιθυμεί να παραμείνουν ιδιωτικές οι προσωπικές ιατρικές πληροφορίες».

Όπως εξήγησε το Παλάτι του Κένσινγκτον θα παρέχει ενημερώσεις για την πρόοδο της υγείας της πριγκίπισσας όταν υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να δοθούν στο κοινό.

«Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη από όλους τους ενδιαφερόμενους για το γεγονός ότι πρέπει να αναβάλλει τις επερχόμενες δεσμεύσεις της. Ανυπομονεί να αποκαταστήσει όσο το δυνατόν περισσότερες, το συντομότερο δυνατό», σημείωσε ο εκπρόσωπος.

  • Η πριγκίπισσα είναι πιθανό να χρειαστεί δύο έως τρεις μήνες και η επιστροφή της στα επίσημα καθήκοντά της θα εξαρτηθεί από ιατρική γνωμάτευση τότε. Η Κέιτ δεν αναμένεται να επιστρέψει στις δημόσιες εκδηλώσεις παρά μόνο μετά το Πάσχα και ο σύζυγός της πρίγκιπας Ουίλιαμ θα είναι δίπλα στη γυναίκα και τα παιδιά του καθ’ όλη τη διάρκεια.

Η ξεχωριστή ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για την επέμβαση του βασιλιά Καρόλου για μια διόγκωση του προστάτη, έκανε την ημέρα πιο δύσκολη για τους Βρετανούς. Οι δύο ενημερώσεις για την υγεία των ανώτερων βασιλικών μελών ήρθαν σε απόσταση 90 λεπτών η μία από την άλλη, με τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον να έρχονται πρώτα στις 14:00 και μετά τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στις 3.30 μ.μ.

«Καμία σχέση με καρκίνο» είναι η κοινή φράση που περιέχεται στα επίσημα ανακοινωθέντα για τις ασθένειες του βασιλιά της Βρετανίας Καρόλου και της μέλλουσας βασίλισσας, νυν πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον

Ο Κάρολος, όπως εκατομμύρια άνδρες μιας κάποιας ηλικίας σε όλο τον πλανήτη -ο άναξ είναι 75 ετών- παρακολουθείται τακτικά για τυχόν κακοήθεις όγκους στον προστάτη. Και, πάντα κατά τα ανακοινωθέντα, στον Κάρολο διαγνώστηκε υπερπλασία προστάτη, χωρίς καρκινικά ευρήματα.

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ θα αναβάλει επίσης μια σειρά από εμφανίσεις καθώς πρέπει να ασχοληθεί με την οικογένειά του και δεν θα αναλάβει επίσημα καθήκοντα όσο η γυναίκα του βρίσκεται στο νοσοκομείο. Επίσης, δεν θα κάνει επίσημα καθήκοντα αμέσως μετά την επιστροφή της Κέιτ στο σπίτι. Οι βασιλικοί βοηθοί θα παράσχουν ένα αναθεωρημένο πρόγραμμα για τον Ουίλιαμ σε εύθετο χρόνο.

Σχετικά Άρθρα