Τα τρία “όπλα” Μητσοτάκη στις υψηλού επιπέδου συναντήσεις στο Νταβός

 Τα τρία “όπλα” Μητσοτάκη στις υψηλού επιπέδου συναντήσεις στο Νταβός

Στο Νταβός μεταβαίνει ο πρωθυπουργός έχοντας στις αποσκευές του τρία πανίσχυρα όπλα για την προσέλκυση νέων επενδύσεων στην χώρα μας. Το πρώτο είναι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, το δεύτερο είναι ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας που είναι υψηλότερος από αυτόν της Ευρωζώνης και το τρίτο είναι η νωπή λαική εντολή για την υλοποίηση μεγάλων μεταρρυθμίσεων. Ο πρωθυπουργός σήμερα και αύριο θα συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός όπου θα παρουσιάσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τους στόχους της νέας τετραετίας της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο των διεθνών επαφών και συναντήσεων του, αναμένεται να επισημάνει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που προωθεί η κυβέρνηση σημειώνοντας πως για αυτό άλλωστε οι πολίτες στις πρόσφατες εθνικές εκλογές επέλεξαν τη ΝΔ για δεύτερη τετραετία. Εξάλλου, η φετινή διοργάνωση θα κινηθεί σε «εκλογικούς» ρυθμούς καθώς τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθούν  οι Ευρωεκλογές και τον Νοέμβριο οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

  • Μεταξύ άλλων θα επισημάνει την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα μας στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται σε κρίσιμους τομείς όπως είναι για παράδειγμα, η Υγεία, η Παιδεία, η Δικαιοσύνη και η Δημόσια Διοίκηση. Στο περιθώριο των εργασιών του Φόρουμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συζητήσει για τις προκλήσεις της νέας εποχής αναφορικά με την τεχνητή νοημοσύνη και να παρουσιάσει την πρόοδο της Ελλάδας την ψηφιοποίηση λειτουργιών του κράτους και της ανάπτυξης λογισμικού και τεχνολογίας.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει το γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας ως βασικό πυλώνα σταθερότητας της Ευρώπης και ειδικότερα την στάση της χώρας μας σε μια περιοχή που υπάρχουν μεγάλες συγκρούσεις και πόλεμοι που προκαλούν έντονη αβεβαιότητα. «Η Ελλάδα αποτελεί μια αξιόπιστη δύναμη» αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός στις επαφές του. 

Κατά την διήμερη επίσκεψη του στο Νταβός, ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με ανώτατα στελέχη μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας και της ενέργειας και εκδηλώνουν ενδιαφέρον για επενδύσεις  στην Ελλάδα. 

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και θα συμμετάσχει πάνελ για  τους στόχους του ενεργειακού μετασχηματισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ, στο οποίο θα λάβει μέρος και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς. 

Σχετικά Άρθρα