Μητσοτάκης στο CNN:Κερδίσαμε τις εκλογές επειδή τα καταφέραμε στο μεταναστευτικό

 Μητσοτάκης στο CNN:Κερδίσαμε τις εκλογές επειδή τα καταφέραμε στο μεταναστευτικό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο CNN στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. «Είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα για την Ουγγαρία» τόνισε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Αναφορικά με την μεταναστευτικό ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Κερδίσαμε τις εκλογές γιατί καταφέραμε να διαχειριστούμε το μεταναστευτικό μέσω μίας συγκεκριμένης πολιτικής που είναι γνωστή.

Προστατεύουμε τα σύνορά μας, ανοίγουμε όμως και οδούς για όσους θέλουν να έρθουν. Πρέπει να χτίσουμε φράχτες αλλά χρειαζόμαστε και πόρτες κι αυτό θέλουμε να κάνουμε».

Σχετικά με τις διαδικασίες στο εσωτερικό της ΕΕ και την αναθεώρησή τους, ο πρωθυπουργός είπε ότι «πρέπει να αναθεωρήσουμε το πώς κάνουμε τη δουλειά».

Όπως εξήγησε, «όταν έχεις 27 χώρες και πρέπει να πάρεις μια απόφαση με ομοφωνία, υπάρχουν δυσκολίες. Δείτε όμως το Ταμείο Ανάκαμψης, ήταν μια εξαιρετική στιγμή για την Ευρώπη. Για την Ελλάδα είναι 36 δισ. κρίσιμα για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση».

Σχετικά Άρθρα