Greek Mafia: Νέα σύλληψη το βράδυ για δολοφονίες μετά από αυτές για Σκαφτούρο – Ρουμπέτη

 Greek Mafia: Νέα σύλληψη το βράδυ για δολοφονίες μετά από αυτές για Σκαφτούρο – Ρουμπέτη

Συνολικά για τις δολοφονίες Σκαφτούρου-Ρουμπέρη και για τα συμβόλαια θανάτου έχουν συλληφθεί τρία άτομα, ενώ εμπλέκονται ακόμη οκτώ. Η νέα σύλληψη έγινε τη νύχτα ενώ πραγματοποιήθηκαν παράλληλες επιχειρήσεις σε κατοικίες, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε βαρύς οπλισμός.

Ο ένας είναι Έλληνας, ο άλλος Αλβανός κι όλοι οι υπόλοιποι ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Οι δυο από αυτούς βρίσκονται μέσα στις φυλακές, ενώ άλλοι δύο έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και θα ακολουθηθεί η διαδικασία έκδοσης διεθνούς εντάλματος.

Τα άτομα αυτά εμπλέκονται με τις υποθέσεις συμβολαίων θανάτου, αλλά δεν αποκλείεται να ήθελαν και οι ίδιοι νεκρούς τα άτομα που δολοφονήθηκαν, και να μην ήταν απλά οι «εκτελεστές» των συμβολαίων.

Πώς συνελήφθησαν οι εκτελεστές Σκαφτούρου – Ζαμπούνη

Τους φερόμενους ως εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Ρουμπέτη η ΕΛΑΣ τους συνέλαβε με μία επιχειρηση υπό άκρα μυστικότητα, ενώ οι συλληφθέντες εξετάζονται και για την εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο.

Άγνωστο παραμένει το πρόσωπο που έδωσε την εντολή για τις εκτελέσεις.

  • Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο συλληφθέντες σχετίζονται με εμπρηστικές επιθέσεις όπως επίσης και με μια απόπειρα δολοφονίας στην Πιερία, το περασμένο καλοκαίρι ενός ομογενή από τη Γεωργία. Οι αστυνομικοί έχουν «δέσει» ακόμα δύο άτομα ενώ φέρεται να εμπλέκεται και άτομα μέσα από τις φυλακές της χώρας.

Τα άτομα φέρεται να είναι «ασφάλεια» ατόμων της νύχτας που εμπλέκονται με λαθραία αγορά. Η αρχή για τις συλλήψεις έγινε από το λάθος του ενός εκ των δύο εκτελεστών στη δολοφονία του Σκαφτούρου.

Οι δράστες τότε είχαν χρησιμοποιήσει μοτοσυκλέτα την οποία και βρήκαν οι αρχές. Μετά από εξονυχιστική έρευνα εντοπίστηκε αποτύπωμα του ενός εκτελεστή.

Ο 53χρονος Γιάννης Σκαφτούρος δολοφονήθηκε στα Σκούρτα Βοιωτίας είχε δραστηριότητα και συνεργάτες στην Αττική, στη Ζάκυνθο, στη Μύκονο, στη Βουλγαρία και στην Κύπρο. Τον θεωρούσαν ένα από τα βασικά στελέχη της «Greek Mafia». Ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «Θείος Τζο» και υπήρξε το δεξί χέρι του διαβόητου Βασίλη Στεφανάκου ο οποίος δολοφονήθηκε το 2018.

Υπήρξε επίσης συνεργάτης του Παναγιώτη Βλαστού και είχε κατηγορηθεί για απαγωγές με γνωστότερη αυτή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Το «βιογραφικό» του πλαισιώνουν συμβόλαια θανάτου αλλά και εκβιασμοί.

  • Η δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη ήταν μία διπλή εκτέλεση που έγινε τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό. Υπενθυμίζεται πως σε βίντεο που είχε δει το φως της δημοσιότητας από υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας που ήταν τοποθετημένη στο γκαράζ του σπιτιού του ενός θύματος φαίνονταν οι εκτελεστές μέσα σε ένα λεπτό να εκτελούν την αποστολή τους και να αφαιρούν δύο ζωές. Όπως φαίνεται είχαν σχεδιάσει και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, κάμερα ασφαλείας, η οποία βρίσκεται στο βάθος του ισόγειου γκαράζ που τα δύο θύματα σκόπευσαν να παρκάρουν το τζιπ που χρησιμοποιούσαν τις τελευταίες εβδομάδες καθώς το δικό τους ήταν στο συνεργείο, κατέγραψε την στιγμή της δολοφονίας του 30χρονου και του 35χρονου.

Μόλις έφτασαν στην είσοδο του γκαράζ, όπως αποτυπώνεται και στο βίντεο, ο 30χρονος συνοδηγός κατέβηκε από το αμάξι προκειμένου να ανασηκώσει την πόρτα, καθώς το ΙΧ που χρησιμοποιούσαν ήταν εκατοστά ψηλότερο από το προηγούμενο.

Η διαφορά αυτή των λίγων εκατοστών, η οποία φαίνεται πως ήταν γνωστή στους δράστες, στάθηκε μοιραία για τα δύο θύματα, καθώς την ώρα που ο 30χρονος επιχειρούσε να σπρώξει την γκαραζόπορτα, εμφανίστηκε ένας άγνωστος άνδρας, που δε φαίνεται να φορούσε κράνος ή κουκούλα, και άρχισε να τον πυροβολεί με το καλάσνικοφ.

Ο 30χρονος τότε άρχισε να κινείται προκειμένου να εισέλθει στο υπόγειο, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει, αφού ο δράστης τον ακολούθησε, συνεχίζοντας να τον πυροβολεί.

Την ίδια ώρα, ο δεύτερος δράστης, ο οποίος επίσης δε φορούσε μάσκα ή κράνος, εμφανίζεται στο βίντεο, και ανοίγει πυρ κατά του 35χρονου οδηγού του τζιπ.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο πρώτος εκτελεστής γυρίζει προς τα πίσω και, ανοίγοντας την πόρτα του συνοδηγού, αρχίζει και αυτός να πυροβολεί τον 35χρονο.

Όλα αυτά έχουν καταγραφεί στο βίντεο της κάμερας ασφαλείας του γκαράζ, χωρίς ωστόσο να φαίνεται το όχημα διαφυγής των δραστών, με την ΕΛ.ΑΣ να συνεχίζει τις έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τους, έχοντας ως πυξίδα το συγκεκριμένο οπτικό υλικό.

Σχετικά Άρθρα