Απάντηση της Σοφίας Αρβανίτη στον Νταλάρα: “Κάποιοι διαφημίζουν μπιφτέκια και άλλοι παίρνουν κρατικές επιχορηγήσεις”

 Απάντηση της Σοφίας Αρβανίτη στον Νταλάρα: “Κάποιοι διαφημίζουν μπιφτέκια και άλλοι παίρνουν κρατικές επιχορηγήσεις”

Η τραγουδίστρια Σοφία Αρβανίτη, σχολίασε την πολυσυζητημένη δήλωση του Γιώργου Νταλάρα για καλλιτέχνες που διαφημίζουν «μπιφτέκια και λουκάνικα». 

«Κάποιοι τραγουδιστές διαφημίζουν λουκάνικα και μπιφτέκια είτε για να επιβιώσουν είτε για έξτρα εισόδημα και κάποιοι αρκούνται να παίρνουν επιχορηγήσεις πολλών χιλιάδων ευρώ από το ελληνικό κράτος για να κάνουν συναυλίες. Στις μέρες μας, το φάλτσο διορθώνεται στο στούντιο. Στις ζωντανές εμφανίσεις δεν διορθώνεται. Αν ένας καλλιτέχνης είναι φάλτσος στο live, αλλά έχει άστρο και ο κόσμος γεμίζει το χώρο που εμφανίζεται, τότε είναι ευθύνη του κόσμου αυτό, και καλά κάνει και πάει. Είναι θέμα παιδείας. Εμάς δεν μας πέφτει λόγος» σχολίασε η ίδια.

«Οι νόμοι πρέπει να λειτουργούν ισότιμα για όλους»

Παράλληλα, η Σοφία Αρβανίτη μίλησε στην εφημερίδα «On Time» για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. «Θεωρώ ότι όπως εξελίσσεται ο κόσμος, αλλάζουν οι ανάγκες. Πριν από πενήντα χρόνια, που τα πράγματα ήταν αλλιώς στην κοινωνία των ανθρώπων, δεν ζητούσαν αυτοί οι άνθρωποι με νόμους να ενταχθούν ισότιμα όπως οι υπόλοιποι. Τώρα, όμως, το ζητούν και η κοινωνία, θέλοντας και μη, θα δεχτεί τους νέους νόμους, γιατί όλοι οι νόμοι πρέπει να λειτουργούν ισότιμα για όλους.

Το γενικεύω για να πω ότι στις μέρες μας δεν ζητούν πράγματα και νόμους μόνο οι ομόφυλοι, αλλά υπάρχει ανισότητα και στις αμοιβές των αντρών σχετικά με των γυναικών. Πράγμα που θεωρώ τραγικό. Οι γυναίκες δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε και θα πρέπει να συνεχίζουμε τον αγώνα για ισότιμη αντιμετώπιση αντρών και γυναικών. Και όταν μια σύγχρονη γυναίκα τη ρωτάνε αν είναι φεμινίστρια, το θεωρώ τραγικό να λέει ότι δεν είναι. Μάλλον μπερδεύεται, γιατί ίσως νομίζει ότι αν δηλώσει φεμινίστρια, χάνει τη θηλυκότητά της. Φυσικά και δεν τη χάνει» απάντησε η Σοφία Αρβανίτη.

Σχετικά Άρθρα