Τραγωδία στη Βρετανία: Δίχρονο αγοράκι πέθανε από ασιτία – Το βρήκαν δίπλα στον πατέρα του που είχε φύγει από ανακοπή

 Τραγωδία στη Βρετανία: Δίχρονο αγοράκι πέθανε από ασιτία – Το βρήκαν δίπλα στον πατέρα του που είχε φύγει από ανακοπή

Ένα μόλις δύο ετών παιδί στην Βρετανία πέθανε από την πείνα στο πλευρό του νεκρού πατέρα του, ο οποίος πιστεύεται ότι κατέληξε μετά από καρδιακή προσβολή.

Ο Μπρόνσον Μπάτερσμπι βρέθηκε κουλουριασμένος με τις πιτζάμες του δίπλα στον 60χρονο πατέρα του, Κένεθ, ο οποίος πιστεύεται ότι υπέστη καρδιακή προσβολή λίγο μετά την τελευταία φορά που τον είδαν ζωντανό παραμονές πρωτοχρονιάς.

Η είδηση γίνεται ακόμα πιο τραγική από το γεγονός ότι τα πτώματα του Κένεθ και του μικρού Μπρόνσον, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί ως ευάλωτος και ελεγχόταν εβδομαδιαία από κοινωνικές υπηρεσίες -δεν βρέθηκαν μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, όταν μια κοινωνική λειτουργός χρησιμοποίησε αντικλείδι του ιδιοκτήτη του ακινήτου για να μπει στο σπίτι.

«Αν οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν κάνει τη δουλειά τους, ο Mπρόνσον θα ήταν ακόμα ζωντανός»

Η μητέρα του μικρού παιδιού, η 43χρονη Σάρα, είδε για τελευταία φορά τον γιο της πριν από τα Χριστούγεννα μετά από καυγά που είχε με τον πρώην της.

Η ίδια δήλωσε στη Sun: «Αν οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν κάνει τη δουλειά τους, ο Μπρόνσον θα ήταν ακόμα ζωντανός. Αλλά δεν έκαναν τίποτα».

«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν μπορούν να τους αφήσουν να ξεφύγουν με αυτό. Πρέπει να μπορούμε να βασιστούμε στους κοινωνικούς λειτουργούς για να κρατήσουμε τα παιδιά μας ασφαλή. Είχα τα αποτελέσματα της νεκροψίας. Ο Μπρόνσον πέθανε από την πείνα επειδή πέθανε ο πατέρας του. Πιστεύουν ότι ο Κένεθ πέθανε το νωρίτερο στις 29 Δεκεμβρίου.

«Αυτό σημαίνει ότι αν η κοινωνική λειτουργός είχε πιέσει να μπει όταν δεν έλαβε απάντηση στις 2 Ιανουαρίου, τότε ο Μπρόνσον θα ήταν ακόμα ζωντανός», σημείωσε η άτυχη γυναίκα.

 Ο Μπρόνσον Μπάτερσμπι

Στο Facebook, η αδελφή του Μπρόνσον, Μέλανι, έγραψε: «Το όμορφο αγοράκι άξιζε κάτι πολύ καλύτερο από αυτή τη ζωή. Σε αγαπάμε Μπρόνσον, για πάντα ένα κομμάτι μας και για πάντα ο μικρός μου αδελφός».

Η τελευταία φορά που το παιδί εθεάθη ζωντανό

Ο Μπρόνσον εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανός από τον γείτονά του τον οποίο επισκέφθηκαν την περίοδο των Χριστουγέννων. Ο Κένεθ έστειλε στη συνέχεια μήνυμα στον ίδιο γείτονα λέγοντας: «Ευχαριστώ πολύ για τη φροντίδα, σημαίνει τα πάντα για μένα και τον Μπρόνσον».

Την ίδια ημέρα, η κοινωνικός λειτουργός έστειλε μήνυμα στον 60χρονο πατέρα για να κανονίσει μια επίσκεψη στις 2 Ιανουαρίου. Επικοινώνησε με την αστυνομία όταν δεν έλαβε καμία απάντηση και έκανε το ίδιο ξανά στις 4 Ιανουαρίου. Και τις δύο φορές έφτασε στο σπίτι όπου διέμεναν πατέρας και γιος αλλά κανείς δεν απαντούσε.

Στη συνέχεια, η κοινωνική λειτουργός αποφάσισε να εισέλθει η ίδια στο ακίνητο στις 9 Ιανουαρίου χρησιμοποιώντας ένα αντικλείδι που ζήτησε από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Βρήκε τα πτώματα του Μπρόνσον και του Κένεθ και επικοινώνησε με την αστυνομία, η οποία στη συνέχεια έσπευσε μαζί με τραυματιοφορείς. Πατέρας και γιος ήταν νεκροί.

Άνεργος και άρρωστος ο πατέρας

Ο Kένεθ ήταν άνεργος και είχε μια προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση, η οποία του είχε προκαλέσει σοβαρό ίκτερο τους μήνες που προηγήθηκαν του θανάτου του.

Ο Μπρόνσον είχε επίσης χαρακτηριστεί ως ευάλωτος από τις κοινωνικές υπηρεσίες, πράγμα που σημαίνει ότι δεχόταν εβδομαδιαίες επισκέψεις από κοινωνικούς λειτουργούς.

Η Sun δήλωσε ότι, απ’ ό,τι γνωρίζει, ο κοινωνικός λειτουργός δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα, αλλά πήρε οικειοθελώς άδεια.

Η Χέδερ Σάντι, εκτελεστική διευθύντρια για τις υπηρεσίες παιδιών, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό και στηρίζουμε την οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

«Πραγματοποιούμε επανεξέταση της υπόθεσης μαζί με τους συνεργαζόμενους φορείς για να κατανοήσουμε καλύτερα τις συνθήκες και αναμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών του ιατροδικαστή».

«Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους των εμπλεκομένων», είπε.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα