“Μέχρι την Παρασκευή η Άνοιξη – Χιόνια από το Σάββατο” – Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

 “Μέχρι την Παρασκευή η Άνοιξη – Χιόνια από το Σάββατο” – Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

Παρά το γεγονός ότι είμαστε στα μέσα Γενάρη, ο καιρός επιμένει να είναι ανοιξιάτικος τις επόμενες ημέρες, μέχρι και το Σαββάτο που αναμένεται ραγδαία μεταβολή με χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη στο Facebook.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης συνόδευσε την ανάρτησή του στο Facebook και με έναν χάρτη, αναφέροντας ότι σε αυτόν «αποτυπώνεται η πορεία των θερμών αλλά και πολικών αερίων μαζών που θα επηρεάσουν τη χώρα μας μέσα στις επόμενες ημέρες».

Έτσι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του μετεωρολόγου, ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος από σήμερα Τετάρτη (17.1.2023) μέχρι και την Παρασκευή αλλά από το Σάββατο αναμένεται ραγδαία μεταβολή με χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας.

Τι αναφέρει ο μετεωρολόγος:

«Ο ανοιξιάτικος καιρός θα κυριαρχήσει τις επόμενες ημέρες με θερμοκρασίες τοπικά ακόμα και πάνω από τους 20° βαθμούς κελσίου ενώ δεν θα απουσιάζουν και οι λίγες τοπικές βροχές.

Μέσα στο Σάββατο αναμένουμε ραγδαία μεταβολή του καιρού και από τα βόρεια με τα χιόνια να κατεβαίνουν και σε χαμηλά υψόμετρα.

Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία είναι αρκετά πιθανό να δούμε χιόνια ακόμη και μέσα σε μεγάλες πόλεις προς τα βόρεια τμήματα της χώρας μας (π.χ. Θεσσαλονίκη), όπως επίσης και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ακολουθεί χάρτης όπου αποτυπώνεται η πορεία των θερμών αλλά και πολικών αερίων μαζών που θα επηρεάσουν τη χώρα μας μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους!».

Σχετικά Άρθρα