Ηγέτες Χαμάς: Δεν πάμε πουθενά, νίκη ή μαρτυρικός θάνατος

 Ηγέτες Χαμάς: Δεν πάμε πουθενά, νίκη ή μαρτυρικός θάνατος

Οι ηγέτες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα παρά το αδιάκοπο σφυροκόπημα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. «Νίκη ή μαρτυρικός θάνατος» είναι οι μοναδικές επιλογές, είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) αξιωματούχος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στη Βηρυτό, εξηγώντας πως η Γάζα είναι η πατρίδα τους και συμπληρώνοντας ότι το αίμα των ηγετών της Χαμάς δεν έχει μεγαλύτερη αξία από εκείνο των υπολοίπων Παλαιστινίων.

Oπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εντοπισμός των ηγετών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας συμπεριλαμβάνεται στις προτεραιότητες των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF).

Πάνω από 100 ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου που πυροδότησε η άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ο Γιαχία Σινουάρ και άλλα ηγετικά στελέχη του κινήματος φέρονται να παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας. Εκτιμάται πως κρύβονται στο δαιδαλώδες δίκτυο υπόγειων τούνελ.

Η Χαμάς απορρίπτει τη λύση των δύο κρατών για τον τερματισμό της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης.

Ο πρώην ανώτατος πολιτικός ηγέτης της, ο Χάλεντ Μεσάλ, λέει πως μοναδική λύση είναι ο τερματισμός της ισραηλινής κατοχής. Ο λαός μας απαιτεί την «ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους». Το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ «απορρίπτεται κατηγορηματικά», υπογραμμίζει.

Σχετικά Άρθρα