Ρωμανός: Κανένα ζήτημα ενότητας – Σεβόμαστε τις απόψεις Σαμαρά

 Ρωμανός: Κανένα ζήτημα ενότητας – Σεβόμαστε τις απόψεις Σαμαρά

Για το «φροντιστήριο» των βουλευτών της ΝΔ που ξεκινά με θέμα τα ομόφυλα ζευγάρια και τη δυνατότητα τεκνοθεσίας τους μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, τονίζοντας πως «θα προχωρήσουμε ενωμένοι στην υπερψήφισή του νομοσχεδίου», ενώ αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σχολίασε πως «σεβόμαστε πάντα τις απόψεις του», τονίζοντας πως δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα με την κυβέρνηση.  

Αρχικά, για την χτεσινή συζήτηση που έγινε στα γραφεία της ΝΔ, ο κ. Ρωμανός ανέφερε πως: «έγινε μια πολύ ουσιαστική, πολύ δημιουργική και πολύ χρήσιμη συζήτηση που νομίζω πως θα φανεί και στο αποτέλεσμα πως θα προχωρήσουμε όλοι ενωμένοι στην υπερψήφιση ενός νομοσχεδίου που λύνει ζητήματα δικαιωμάτων και αδικίες που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα».

Για το εάν υπήρξε ζήτημα ενότητας, το διέψευσε λέγοντας πως «κανένα ζήτημα δεν υπάρχει όσον αφορά την ενότητα. Νομίζω μάλιστα πως είμαστε το μόνο κόμμα που από την αρχή είχε μια πολύ ξεκάθαρη στάση όσον αφορά τη μη κομματική πειθαρχία, όταν άλλα κόμματα άλλαζαν μέσα σε 24 ώρες 3-4 γραμμές και το έτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, μείζον, σύμφωνα με τρις δημοσκοπήσεις, μέχρι χτες δεν είχε πάρει θέση απέναντι στο νομοσχέδιο».

Στη συνέχεια τόνισε πως «δεν υπάρχει νομοσχέδιο που να έχει περάσει από την διαδικασία της τηλεδιάσκεψης ή δια ζώσης ενημέρωσης από τον υπουργό που φέρνει το νομοσχέδιο στην κοινοβουλευτική ομάδα».

Για τον Αντώνη Σαμαρά και την τοποθέτηση του Παύλου Μαρινάκη 

Ερωτώμενος για τον Αντώνη Σαμαρά και πώς κρίνει τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο πρόσωπό του, ο κ. Ρωμανός σχολίασε πως «δεν νομίζω πως υπάρχει ζήτημα στάσης και καμίας διαφωνίας, υπό την έννοια πως ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τις πάγιες θέσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα όταν ερωτήθηκε για αυτό.Ο κ. Μαρινάκης επίσης ερωτήθηκε και απάντησε. Δεν θα απαντήσω στις διαρροές του κ. Σαμαρά.

Εγώ δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο ζήτημα. Σεβόμαστε όλες τις απόψεις. Επειδή είναι πρώην πρωθυπουργός σεβόμαστε πάντα τις απόψεις του και τις διαφωνίες του. Επίσης, σεβόμαστε τις διαφωνίες όλων των βουλευτών. Έκανε ένα σχόλιο ο κ. Σαμαράς για το κομμάτι της αποχής, ο κ. Μαρινάκης επεξήγησε τι είναι αυτό το οποίο είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι η αποχή είναι ένα από τα εργαλεία που έχουν οι βουλευτές στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, το οποίο είχε αξιοποιήσει και ο κ. Σαμαράς. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο».

Σχετικά Άρθρα