Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: “Ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει που θέλει να ανήκει”

 Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: “Ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει που θέλει να ανήκει”

Ερώτηση για τα σενάρια που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί από την ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και να εντάσσεται στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, δέχτηκε η πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφασίσει πού βρίσκεται και πού θέλει να ανήκει μετά τις Ευρωεκλογές», απάντησε σε σχετική ερώτηση της Ναυτεμπορικής η κ. Γκαρσία – Πέρεθ.

«Το κόμμα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών είναι παρόν μέσα στην Ελλάδα με ένα σπουδαίο κόμμα και μία σπουδαία αντιπροσωπεία από το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε η κ. Γκαρθία-Πέρεθ, σε ερώτηση αναφορικά με τις συζητήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το αν θα πρέπει να μετέχουν στις επερχόμενες Ευρωεκλογές με τους Σοσιαλιστές & Δημοκράτες και όχι με την Αριστερά.

«Εμάς μας απασχολεί και δουλεύουμε στο να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα και να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση από τους συναδέλφους μας στο ΠΑΣΟΚ στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές του Ιουνίου», σημείωσε.

«Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι δικιά τους απόφαση, να δουν τι θέλουν και από εκεί και πέρα είναι δικό μας θέμα. Υπάρχουν κι άλλα κόμματα που θέλουν το ίδιο. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες. Δεν θέλουμε να κάνουμε εικασίες για κάτι που ακόμη δεν έχει συμβεί», ξεκαθάρισε η Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ.

Υπενθυμίζεται ότι τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι Γιάννης Ραγκούσης, Κώστας Ζαχαριάδης, και Θανάσης Θεοχαρόπουλος είχαν ζητήσει με επιστολή τους στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας την ένταξη του κόμματος στους Ευρωσοσιαλιστές.

Σχετικά Άρθρα