Πλεύρης: “Οικογένεια για μένα δεν είναι μπαμπάς – μπαμπάς”

 Πλεύρης: “Οικογένεια για μένα δεν είναι μπαμπάς – μπαμπάς”

«Οικογένεια για μένα δεν είναι μπαμπάς – μπαμπάς», είπε ο Θάνος Πλεύρης στο Mega εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αντιδρά στο νομοσχέδιο που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Δεν είναι φροντιστήριο, είναι ενημέρωση, σε κάθε νομοσχέδιο γίνεται. Προφανώς σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο έχουμε ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον γιατί άλλες φορές γίνεται διαδικτυακά. Δεν πάω για να μάθω κάτι με την έννοια του «φροντιστηρίου», πάμε να ακούσουμε τα επιχειρήματα που θα πουν οι υπουργοί που εισάγουν το νομοσχέδιο και να θέσουμε τις ενστάσεις μας. Θεωρώ ότι πρέπει να πάμε και να συζητήσουμε και τις ενστάσεις. Εγώ θα πάω και θα τοποθετηθώ και θα ακούσω όλα τα επιχειρήματα», είπε αναφορικά με το διήμερο «μασάζ» στους βουλευτές της ΝΔ με σκοπό να καμφθούν οι αντιδράσεις.

«Για μένα προσωπικά τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ξεκινάμε από την βασική αρχή ότι διαφωνώ με τον γάμο, την πιο απλή μορφή, γιατί ο γάμος είναι παρέμβαση στο οικογενειακό δίκαιο άρα αλλάζεις τη μορφή της οικογένειας, έχεις δύο πατέρες, δύο μητέρες, αρά δεν είναι η κλασική μορφή πυρηνικής οικογένειας. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε ο βουλευτής της ΝΔ

«Η βασική μου αρχή είναι ότι αν ψηφίσεις τον γάμο, στην πραγματικότητα θα είναι η πρώτη φορά που η πολιτεία παρεμβαίνει στο οικογενειακό δίκαιο, γιατί η παρέμβαση έως τώρα ήταν μόνο με σύμφωνο συμβίωσης που είναι εκτός οικογενειακού δικαίου άρα εν τέλει αργά η γρήγορα θα γίνουν όλα», συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης.

Και προσέθεσε: «Οικογένεια για μένα δεν είναι μπαμπάς – μπαμπάς. Υπάρχουν οι οικογένειες μαμά – μπαμπάς, μονογονεϊκές που πάλι έχουν μητέρα και πατέρα απλά εκλείπει το ένα μέλος. Το παιδί μπορεί να υπάρχει με τους εξής τρόπους. Δυο γυναίκες και δυο άντρες δεν μπορούν να κάνουν παιδί. Το παιδί βιολογικά υπάρχει από έναν από τους 2 και ο άλλος είναι σύντροφος, άρα αυτό δεν είναι για μένα να ρυθμιστεί ως οικογένεια. Το ότι το παιδί μπορεί να μεγαλώνει με 2 του ίδιου φύλου δεν σημαίνει ότι έχει δυο μητέρες και δυο πατέρες όσο και αν το αγαπούν . Αυτό ισχύει και για τους ετερόφυλους. Δικαιώματα το παιδί πρέπει να έχει. Ο νόμος 1592 του αστικού κώδικα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και αν πρέπει να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις να γίνουν στο σύμφωνο συμβίωσης»

Αν ένα ζευγάρι ομόφυλο έχει οικογένεια αναγνωρισμένη στο εξωτερικό, στην Ελλάδα τι ισχύει; Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων έχει λύσει αυτά τα θέματα. Πράγματι το κράτος, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων, δεν είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίσει γάμο. Αλλά από την στιγμή που είμαστε στην ΕΕ αν έρθουν δυο άτομα που σε άλλη χώρα αναγνωρίζεται ο γάμος τους, μπορούν εδώ να ρυθμίσουν με άλλον τρόπο την σχέση τους. αυτά λύνονται στο σύμφωνο συμβίωσης. Το αξιακός επιχείρημα που βάζω είναι ότι δεν θέλω να αλλάξει η μορφή της οικογένειας, που είναι ένας θεσμός αιώνων και πρέπει να προστατευθεί. Δεν θα υπάρχει καμία έκπληξη στη θέση που θα υποστηρίξω».

Σχετικά Άρθρα