Έριξε τη “βόμβα” ο Μαρουσάκης – Μετά την “άνοιξη” το Σαββατοκύριακο χιονιάς

 Έριξε τη “βόμβα” ο Μαρουσάκης – Μετά την “άνοιξη” το Σαββατοκύριακο χιονιάς

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο ανοιξιάτικος καιρός δεν θα κρατήσει πολύ, καθώς το Σαββατοκύριακο θα έχουμε εισβολή ενός πολικού κύματος για να φέρει βαρυχειμωνιά με πολύ κρύο, πολύ ισχυρούς βοριάδες και τα χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα.

Από σήμερα οι βροχές σιγά σιγά να περιορίζονται προς το ανατολικό Αιγαίο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας.

Τις επόμενες ημέρες εισβάλει η Άνοιξη για να φέρει τον υδράργυρο ακόμα και πάνω από τους 20°, ενώ το Σαββατοκύριακο θα μας επηρεάσει ένα πολικό κύμα αερίων μαζών για να φέρει βαρυχειμωνιά με πολύ κρύο, πολύ ισχυρούς βοριάδες και τα χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα.

Ακολουθεί μια προσομοίωση της όλης καιρικής κατάστασης όπου με την μπλε καμπύλη αποτυπώνεται το ατμοσφαιρικό βουνό που θα δώσει μάχη με τις πολικές αέριες μάζες.

Τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσει να εξαπλωθεί από τις ακτές της βόρειας Αφρικής βορειότερα συγκρατώντας τον πολικό αέρα μακριά μας, το σαββατοκύριακο όμως θα κινηθεί νότια και δυτικά ανοίγοντας τον δρόμο στον πολικό αέρα για το νότο.

Από την άλλη εβδομάδα θα κινηθεί και πάλι ανατολικά για να εκτοπίσει και να εκφυλίσει την πολική αέρια μάζα και να οδηγηθούμε σε πιο ομαλές καιρικές συνθήκες.

Σχετικά Άρθρα